Commoditrader lansează o serie de servicii pentru a oferi fermierilor informații de piață și condiții de comerț mai bune

Commoditrader, o platformă digitală de comerț cu mărfuri agricole, lansează o serie de funcționalități și servicii adiacente în platformă, menite să asigure un comerț sigur, transparent și informat utilizatorilor săi, respectiv fermieri, traderi profesioniști și întreprinderi agricole.

Scopul platformei este de a ajuta fermierii să cunoască mai bine piața și să le ofere mai multă transparență, de aceea lansează acum o serie de noi funcționalități și servicii. O mișcare susținută de unul dintre investitorii Commoditrader, Jytte Rosenmaj, care a fondat Idavang, crescător de suine cu o producție de 28.000 scroafe, situată în Lituania și Rusia.

„Echipa a creat acum funcționalități, ceea ce le oferă fermierilor un instrument și mai bun pentru a se asigura că obțin o acoperire mai largă și, prin urmare, cel mai bun preț atunci când intră pe piață pentru a face comerț, plus un modul de perspective despre piață cu analize și informații despre prețuri. Acestea vor fi instrumente cheie pentru ca fermierii din Europa să fie mai performanți, iar în calitate de fermieri, suntem sincer foarte mândri să vedem că decolează în România”.

Co-fondatoar și director, Ida Boesen, care vine cu diverse perspective din industria agricolă este dornică să creeze mijloace mai bune pentru fermieri, acolo unde a văzut un potențial pentru crearea și dezvoltarea acestora.

”Industria agricolă are nevoie să recupereze diferențele digitale față de alte domenii care au luat avans în ultimii ani. Digitalizarea a dovedit în general un acces mai bun, o acoperire mai largă și procese de muncă mai bune – toate ducând la transparență, decizii informate, competitivitate și în final la prețuri mai bune pentru toți jucătorii din piață. De aceea ne propunem să dezvoltăm și să creștem în continuare platforma Commoditrader pentru a permite industriei agricole aceleași beneficii de care alte industrii s-au bucurat în anii recenți”, a spus Ida.

Cum funcţionează CommodiConnect
CommodiConnect ajută utilizatorul să găsească informații despre toți utilizatorii din platformă, nu numai despre aceia care au anunțuri active. Aceasta înseamnă că utilizatorul poate filtra cumpărătorii și selecta cui dorește să trimită anunțul său. Practic, este un instrument pentru a face licitații de fiecare dată când se listează un anunț de comerț.

Cei mai mulți traderi profesioniști și alți cumpărători se află deja pe platformă, ceea ce înseamnă că la crearea unei licitații prin intermediul CommodiConnect, se poate include o gamă largă de actori comerciali de pe piața românească cu doar câteva clicuri.

De asemenea, utilizatorul se poate adresa noilor parteneri comerciali potențiali pentru a stabili parteneriate comerciale. Segmentarea se poate realiza după utilizator, indiferent dacă este producător local sau vânzător internațional, sau după anunț – de vânzare sau de cumpărare. În cazul în care are loc o potrivire a nevoilor comerciale, utilizatorul poate fi contactat prin centrul de mesaje pentru a licita pe anunț.

Analiză de piață și informații despre prețuri
Potrivit companiei, fermierii și traderii trebuie să fie în permanență conectați la evoluția pieței și a prețurilor pentru a acționa informat și rapid la momentul potrivit. Prețul cerealelor fluctuează mult, iar Commoditrader urmărește evoluția atât pe bursa europeană Matif, cât și pe Chicago Board of Trade din SUA, iar la nivel local, în diferitele colțuri ale piețelor.

Prin integrări cu piețele de schimb, Commoditrader oferă utilizatorilor premium o imagine de ansamblu asupra curbelor de preț, atât istoric, cât și în zilele de tranzacționare individuale, precum și direcția în care se deplasează piața, prin combinarea perspectivelor pieței fizice și cele ale piețelor futures subiacente.

Commoditrader a fost fondată în 2018 de două femei daneze, antreprenorul tech, Julie Koch Fahler, și traderul de mărfuri, Ida Boesen, și un grup internațional de mari fermieri. Platforma Commoditrader.com a fost lansată în Danemarca în aprilie 2019 și în România în septembrie 2019.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri