Clubul Biodiversitatii: un nou schimb de experienta, la nivel european, organizat de Veolia Apa in Delta Dunarii

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Peste 150 de participanti din Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova,Turcia, Ucraina, Ungaria si Romania s-au  reunit in Delta Dunarii pentru un nou eveniment dedicat biodiversitatii la invitatia Veolia Apa. 

In cadrul "Clubului Biodiversitatii", autoritati centrale si locale, ambasadori si reprezentanti ai Veolia din tarile care fac parte din Bazinul Dunarii, reprezentanti ai ONU, ai UNESCO, ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), ai ONG-urilor de mediu,  presa nationala si internationala au prezentat proiecte si solutii in vederea protejarii resurselor de apa si, in particular, a biodiversitatii.

“Ma bucur nespus ca am reusit sa ne revedem la cea de-a treia editie a evenimentului Clubul Biodiversitatii. Anul acesta am reusit sa ne intalnim, reprezentanti din 15 tari, ceea ce inseamna ca toti avem acelasi scop, toti suntem preocupati de a indeplini aceeasi misiune: protejarea planetei noastre”, a declarat, pentru “Green Repor”, Bruno Roche, director general Apa Nova Bucuresti si Veolia Apa.

Ghidul Padurilor in Delta Dunarii, realizat cu sprijinul Veolia Apa in Anul International al Padurilor

Cu ocazia evenimentului „Aparati Farul lumii – Biodiversitatea”, care a avut loc astazi la Tulcea, a fost lansat si Ghidul Padurilor in Delta Dunarii, o initiativa a Asociatiei Internationale Prietenii Naturii, Apa Nova Bucuresti – Veolia Apa si a Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunarii, Tulcea.

Ghidul se adreunarii seaza turistilor si contine principalele specii de plante lemnoase din Delta Dunarii, cat si informatii utile, fotografii si schite care invita la descoperirea Deltei si la o mai buna intelegere a importantei  biodiversitatii. Cercetatorii care au pregatit acest material, Silviu Covaliov si Mihai Doroftei, au pus accentul pe necesitatea de a cunoaste si explora natura astfel incat turistii sa adopte o atitudine cat mai responsabila fata de mediu.

“Pe parcursul acestor zile, vom lansa un ghid al padurilor din Delta, vom popula Dunarea cu sturioni si vom arata cum anume suntem uniti prin biodiversitate”,  a mai spus Bruno Roche.

Campanie de constientizare, lansata la Tulcea pentru protejarea ecosistemului

De asemenea, la Tulcea, Veolia Apa, in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a  lansat o campanie de constietizare in vederea protejarii ecosistemului Deltei Dunarii, adresata turistilor. 

Acestia primesc sfaturi si informatii utile prin care sunt incurajati la gesturi responsabile pentru ca Delta Dunarii sa ramana in continuare un patrimoniu al naturii si al lumii intregi.

 De asemenea, tot in colaborare cu ARBDD, compania Veolia Apa sprijina organizarea concursului international „O sansa Dunarii Albastre”, lucrarile castigatoare fiind expuse in cadrul Centrului Eco-turistic din Tulcea.

Veolia Apa, in calitate de lider mondial in domeniul serviciilor de apa, se implica in mod constant in numeroase proiecte de protectie a mediului si investeste activ in dezvoltarea companiei la nivel mondial. Evenimentul din acest an continua traditia inceputa acum doi ani tot in Delta Dunarii si reprezinta un angajament al companiei pentru o dezvoltare durabila prin incurajarea colaborarii internationale.

Cosmin Zaharia

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri