La inițiativa unor tineri gălățeni, plasticul ar putea fi transformat în combustibil și energie folosind otehnologie creată în China. Aceasta este doar una dintre ideile liceenilor gălățeni care au învățat în cadrul Școlii de Vară pe teme de antreprenoriat social, organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu ArcelorMittal.
Timp de cinci zile, 32 de tineri de la 7 licee gălățene au învățat, prin activități practice, cum să transforme o nevoie a comunității locale într-o oportunitate care să aducă o schimbare pozitivă pentru orașul Galați, fie că este vorba de lucrul cu persoane șomere, tineri orfani sau bătrâni .
Am decis să vin la această Școală de Vară din dorința de a afla mai multe informații despre antreprenoriat și pentru a-mi dezvolta capacitatea de comunicare în limba engleză. Pe parcursul acestor zile am învățat să am răbdare și să comunic mai bine în echipă. De asemenea, a fost prima dată când am lucrat cu persoane dintr-o altă țară, total diferite ca vârstă și experiență. Ce m-a surprins cel mai mult în lucrul cu voluntarii ArcelorMittal a fost ușurința cu care am reușit să comunicăm, faptul că ne-au apreciat ideile și ne-au oferit suportul de care aveam nevoie pentru a ne aduce ideea cât mai aproape de realitate. În cazul echipei mele, ideea de afacere pe care o propunem este recondiționarea epavelor ancorate pe malul Dunării și transformarea lor în hoteluri, iar experiența de arhitect a consultantului voluntar cu care am lucrat ne-a ajutat să definim mai bine conceptul și facilitățile pe care să le oferim viitorilor clienți”, a declarat Diana Bălan, elevă la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galați.
Elevii au lucrat cu echipa Junior Achievement și cu 10 consultanți voluntari ai companiei ArcelorMittal din Kazahstan, Ucraina, India, Canada, Brazilia, Belgia, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii și Luxembourg, implicați în programul internațional de voluntariat al Fundației Grupului.
Echipa câștigătoare vrea să înființeze în Galați un start-up prin care să colecteze plasticul și să-l transforme în combustibil și energie în beneficiul locuitorilor din Galați, folosind o tehnologie creată în China.
Finanțarea afacerii vor să o asigure prin programe dedicate tinerilor care doresc să deschidă o afacere.
Cel mai mult am apreciat lucrul cu consultații voluntari care ne-au ajutat să definim mai clar nevoia pe care o soluționăm prin afacerea noastră, ne-au adus exemple, ne-au determinat să cercetăm foarte bine piața; cu alte cuvinte ne-au adus cu picioarele pe pământ, ne-au creat o imagine mai aproape de realitate asupra a ceea ce vrem să facem. Experiența internațională adusă de consultanții voluntari a adus un plus de valoare experiențelor din această săptămână”, a spus Magda Tînjală, elevă la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați.