Cerealele care sunt deja folosite pentru bere, transformate în batoane

Doi studenți pasionați de berea artizanală produc batoane din cerealele folosite deja pentru fabricarea băuturii lor preferate. Cu ciocolată sau alune, batoanele dau un alt scop cerealelor care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi.

ReGrained - cerealele care sunt folosite pentru bere, transformate în batoane

Dan Kurzrock și Jordan Schwartz au început să facă bere în garajul lui Dan în 2010, pe când erau la facultate. Uimiți de cantitatea de cereale pe care o aruncau, în jur de 7 – 9 kilograme pentru fiecare lot nou de bere, băieții s-au gândit că trebuie să existe o modalitate mai bună de a utiliza acele resturi.

Au aflat că unii producători de bere artizanală fac pâine din cerealele rămase, așa că au urmat și ei rețeta și au început să-și vândă produsul. Vindeau cam 20 de pâini pe săptămână colegilor din campus, suficient cât să facă profit din hobby-ul lor.

„Am descoperit că oamenii erau fascinați de poveste, nu doar pentru că pâinea era proaspăt făcută, ci și pentru că ingredientul principal era un deșeu generat de băutura preferată a tuturor”, a explicat Dan pentru Forbes.

ReGrained, cerealele care sunt folosite pentru bere, transformate în batoane

Apoi, după trei ani de testări, au lansat pe piață două tipuri de batoane, care au la bază cerealele folosite pentru bere: Honey Almond IPA și Chocolate Coffee Stout. Potrivit Business Insider, batoanele IPA (care nu conțin deloc alcool, în ciuda numelui) sunt dulci și puțin picante, cu un gust subtil de scorțișoară, iar Stout – un gust puternic de ciocolată, cu o aromă de afumătură la final.

Compania Regrained, înființată de cei doi în 2013, primește gratuit cereale de la trei fabrici de bere. Băieții le deshidratează, adaugă peste ele in și quinoa, apoi încorporează miere sau sirop făcut din orez brun sau tapioca.

Ambalajele în care sunt vândute batoanele Regrained sunt compostabile.

fabricadetuica.ro

Ce rămâne după ce se face berea

ReGrained - cerealele care sunt folosite pentru bere, transformate în batoane

Berea conține patru ingrediente de bază: apă, drojdie, hamei și cereale. Cerealele sunt scufundate în apă caldă, iar atunci când lichidul este scurs, drojdia transformă zahărul din cereale în alcool. După ce procesul se încheie, în urmă rămân cereale care conțin proteine, fibre și mulți alți micronutrienți.

Însă, pentru 19 litri de bere sunt generate 13,5 kilograme de resturi de cereale. 22,7 miliarde de litri de bere sunt produși anual în Statele Unite, generând astfel 16,3 miliarde de kilograme de cereale care sunt irosite în fiecare an.

Unele fabrici de bere plătesc fermierii să ia resturile și să le folosească pentru compost sau ca fertilizatori. Însă în ultimii ani, fabricile s-au mutat în orașe, pentru a fi mai aproape de consumatori, ceea ce face mai dificilă colectarea cerealelor folosite de către fermieri, a explicat Kurzrock pentru Business Insider. Astfel, cerealele ajung deseori la groapa de gunoi.

„Scopul nostru este să ajutăm fabricile de bere din zonele urbane să facă mai mult cu ceea ce produc”, a spus Kurzrock. „Luam ceea ce, de fapt, este deșeu, și îl transformăm în ceva delicios”.

spot_img

Ultimele știri