Centrele de biciclete studentesti ale programului national de bike-sharing gratuit StudentObike s-au inchis de la 1 decembrie 2011, pentru perioada de iarna. Studentii vor putea sa se plimbe din nou cu bicicleta in primavara lui 2012, cand vremea va fi din nou favorabila.
,,Celor peste 45.000 de studenti care au folosit bicicletele StudentObike li se adauga cei 550.000 de romani care au folosit bicicletele I’Velo. Cred ca nu mai are nimeni niciun dubiu ca suntem o forta. O forta care vrea o viata mai buna in orasele Romaniei, cu un aer mai curat si cu drepturi pentru biciclisti. Tuturor celor care pedalati, va multumim! Si va asteptam la anul sa o luam de la capat”, a spus Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank.
,,Ne dorim o generatie tanara responsabila fata de mediu si resursele naturale si consideram ca suntem pe calea cea buna; rezultatele eforturilor depuse in StudentObike sunt vizibile: de doua ori mai multi studenti au ales transportul alternativ, in detrimentul mijloacelor traditionale, in 2011. Va multumim si ne vedem in 2012”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.
Programul StudentObike ii ajuta pe tineri sa se deplaseze mai repede decat cu masina (viteza medie de deplasare cu masina in orasele aglomerate este de 10 km/h, in timp ce cu bicicleta este de 20km/h), intr-un mod nepoluant. In acelasi timp, programul isi propune sa atraga atentia asupra importantei protectiei mediului si beneficiilor pe care acest mijloc de transport le are asupra sanatatii.
De 2 ori mai multi studenti pe biciclete, fata de 2010
Peste 30.000 de studenti au pedalat pe bicicletele StudentObike, puse la dispozitie de catre Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution. De la lansarea proiectului, in octombrie 2010, peste 45.000 de studenti au utilizat bicicletele in orasele incluse in proiect:
• 12.000 la Bucuresti
• 9.000 la Iasi
• 7.000 la Brasov
• 4.000 la Cluj-Napoca
,,Am fost foarte incantati de aceasta initiativa extraordinara, inca de la aparitia sa. Momentan, suntem foarte bucurosi sa vedem ca un numar din ce in ce mai mare de studenti clujeni utilizeaza bicicletele StudentObike. Asteptam cu nerabdare primavara pentru a ne continua colaborarea”, a spus Eduard-Alexandru Bonci, Vicepresedinte Organizatia Studentilor din UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca.
Biciclete studentesti cu buletinul
Pentru a putea inchiria gratuit o bicicleta, studentii trebuie doar sa prezinte o legitimatie valabila de student si un act de identitate, iar apoi sa completeze un formular.
10 centre de inchirieri, in 4 centre universitare
Numarul centrelor din care pot fi inchiriate bicicletele StudentObike este de zece, iar cel al bicicletelor se ridica la 500: cate 50 pentru fiecare centru.
In Bucuresti, bicicletele pot fi luate de studenti de la centrele aflate la ASE – Moxa, ASE-Belvedere, Politehnica – Rectorat si Politehnica – Regie.
Studentii din Brasov vor putea sa inchirieze bicicletele galbene de la centrul aflat in Piata Sfatului sau de la cel din Memorandului. Cei din Cluj vor gasi biciclete StudentObike la centrul de inchiriere din Compexul Hasdeu sau la cel aflat la Iulius Mall. La Iasi, exista doua centre de inchiriere, unul la Facultatea de Constructii, iar celalalt la Universitatea Gheorghe Asachi.
StudentObike, primul program national de bike-sharing gratuit pentru studentii din Romania, este un proiect al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu sprijinul Primariei Generale a Capitalei, Primariei Municipiului Brasov, Primariei Municipiului Cluj Napoca, Primariei Municipiului Iasi, Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Universitatii Politehnica din Bucuresti, Universitatii Transilvania din Brasov si Universitatii Tehnice din Iasi.
Citeste si: