Cele mai mari ferme solare din lume – FOTO

Energia solară fotovoltaică este sursă de energie cu cea mai rapidă creştere din lume. În prezent, China, India și SUA produc majoritatea energiei solare globale, iar Orientul Mijlociu vine puternic din spate.

Creșterea este în plină expansiune – mai ales în deșerturile din Asia și Orientul Mijlociu, unde se construiesc și se extind fermele solare imense.

Iată cum arată cele mai mari ferme solare din lume, potrivit publicaţiei digitaltrends.com.

PARCUL SOLAR TENGGER DESERT

Locul: China
Suprafaţă: 43 kilometri pătraţi
Capacitate: 1.547 MW

Cunoscut sub numele de „Marele zid” al puterii solare, Parcul solar Tengger Desert este cea mai mare fermă solară construită până în prezent. Localizată în deşertul Tengger din China, ferma ocupă doar 3,25% din terenul arid din regiune. Poate nu pare mare, dar de fapt este de peste 10 ori mai mare decât Parcul Central din New York și este capabil să producă 1,5 Gigawați de putere, capacitatea sa rivalizând cu cea a celor mai multe centrale nucleare. Cu mult spațiu de extindere, se așteaptă ca Tengger să fie un producător de energie solară de top pentru anii următori.

PARCUL SOLAR BHADALA

Locul: India
Suprafaţă: 40 kilometri pătraţi
Capacitate: 1.365 MW

Parcul Solar Bhadla produce în prezent 1.365 MW, dar capacitatea sa se va schimba. Parcul se extinde rapid și are planuri de a produce încă 880 de megawați până în martie 2019. Odată ce ajunge la capacitate maximă anul viitor, Bhadla va revendica titlul de cea mai mare instalație solară din lume și va ajuta India să se apropie de obiectivul său de a obține 17% din energia sa de la energia solară.

PARCUL SOLAR LONGYANGXIA DAM

Locul: Platoul tibetan, China
Suprafaţă: 27 kilometri pătraţi
Capacitate: 850 MW

Parcul solar Longyangxia Dam a fost finalizat în 2015 și este integrat cu barajul hidroelectric Longyangxia de 1.280 MW. Împreună, cele două surse de alimentare se completează reciproc. Energia solară ajută la conservarea consumului de apă de către baraj, în timp ce barajul hidroelectric echilibrează producția de energie variabilă din celulele solare.

SOLARUL VILLANUEVA

Locul: Coahuila, Mexic
Suprafaţă: 24 kilometri pătraţi
Capacitate: 828 MW

Stația de energie solară Villanueva a crescut constant odată cu punerea în funcțiune a parcului Villanueva 1 de 427 MW și a parcului Villanueva 3 de 327 MW la începutul anului 2018. Enel Green Power Mexic, care supraveghează uzinele de energie, continuă să adauge capacitatea în bucăți mici. Obiectivul este să ajungă la 1.700 GWh pe an, odată ce instalația va fi pe deplin operațională. Această facilitate face parte din angajamentul Mexicului de a furniza 35% din energia electrică din surse curate până în 2024.

STAŢIA DE ENERGIE SOLARĂ KAMUTHI

Locul: Tamil Nadu, India
Suprafaţă: 10 kilometri pătraţi
Capacitate: 648 MW

Stația electrică Kamuthi Solar este a șasea cea mai mare fermă solară din lume. Construită în doar opt luni, centrala a fost conectată online în septembrie 2016. Cele 2,5 milioane de panouri solare din instalație produc suficientă energie pentru 750.000 de persoane. Instalația este curățată zilnic de o flotă de roboți care sunt încărcați de panourile solare pe care le deservesc.

FERMA SOLARĂ SOLAR STAR

Locul: Rosamond, California
Suprafaţă: 13 kilometri pătraţi
Capacitate: 580 MW

Una dintre cele mai vechi fabrici, construcția sa a început în 2013 și a fost finalizată în 2015. Facilitatea include 1,7 milioane de panouri solare care pot furniza electricitate pentru aproximativ 255.000 de case. Solar Star vine din California, stat care ocupă poziţia de lider în SUA în ceea ce priveşte producţia de energia solară, cu aproape 23GW și reprezintă aproape 17% din energia electrică din California.

PARCUL SOLAR MOHAMMED BIN RASHID AL MAKTOUM

Locul: Seih Al-Dahal, Emiratele Arabe Unite
Suprafaţă: 77 kilometri pătraţi
Capacitate: 5.000 MW

Parcul Solar Mohammed bin Rashid Al Maktoum se află încă în construcţie, dar are planuri mari pentru viitor. Parcul solar a planificat îmbunătățiri care vor genera 1.000 MW până în 2020 și 5.000 MW până în 2030. Nu numai că va fi cel mai mare parc solar din lume, dar va avea și cel mai mare turn de energie solară din lume. Turnul de 260 de metri face parte din faza patru de dezvoltare și va contribui la producția totală a instalației de 700MW. Momentan au fost finalizate primele două faze ale proiectului.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri