Cele mai mari dezastre naturale din 2016

Anul 2016 a fost un an al recordurilor din multe puncte de vedere, iar printre acestea s-au numărat, din păcate, și dezastrele naturale care au lovit peste tot în lume.dezastre naturale

Anul a început cu furtuna Jonas, denumită de către unii chiar ”furtuna secolului”. Jonas a acoperit cu zăpadă cea mai mare parte din nord-estul Statelor Unite ale Americii și a ucis 48 de persoane.

La începutul lunii februarie un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. Numărul oamenilor care au murit s-a ridicat până la 116. Cele mai multe au murit în urma prăbușirii unui bloc turn.

Vara 2016 a început brutal în statul California, Statele Unite ale Americii. Incendiile de vegetație au distrus sute de case și au mistuit sute de mii de hectare. În un moment dat, în lun august, peste 10.000 de pompieri se luptau cu 14 incendii simultan.

De asemenea, tot în luna august, în Louisiana, un potop de proporții bibilce ucide 13 peroane, iar alte câteva sute își pierd absolut toate bunurile. În 15 ore au căzut 76 de centimetri de precipitații.

Luna august 2016 se încheia cu două dezastre naturale care au avut loc în aceeași zi în Italia și Myanmar. Astfel, centrul Italiei este zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Potrivit datelor, unda seismică s-a simțit până la 160 de kilometri depărtare. Au fost înregistrate 240 de decese.

Câteva ore mai târziu, un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter lovește Myanmar, în sud-estul Asiei. Unda se face simțită până în India. Trei persoane și-au pierdut viața.

Uraganul Matthew devastează, în luna octombrie, Marea Caraibilor și sud-estul Statelor Unite ale Americii. 43 de amaricani și-au pierdut viața și alete câteva sute în Caraibe. Potrivit Reuters, numărul morților din Haiti a depășit 1.000.

Un nou cutremur este înregistrat în Noua Zeelandă. Cutremurul de 7,8 pe scara Richter provoacă un tsunami care forțează sute de persoane să evacueze zona de litoral. Două persoane au decedat.

Alte 100 de persoane au decedat în urma cutremurului de 6,5 grade de la începutul lunii Decembrie din Indonezia. Nu a existat nicio alertă de tsunami însă locuitiorii zonelor maritime au preferat să se retragă spre zonele mai înalte de teamă că dezastrul din 2004 s-ar putea repeta.

Câteva ore mai târziu, un cutremur asemănător are loc în Myanmar. Trei peroane au decedat, iar unda de șoc s-a făcut simțită până în India.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri