CEC Bank sustine achizitiile verzi

CEC Bank are propriile seturi de politici si proceduri avizate de BNR pe care le foloseste in gestionarea adecvata a riscului de mediu si social aferent proiectelor pe care le finanteaza, a declarat, pentru Green Report, Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

“Daca ne referim la finantarea responsabila din punct de vedere al Principiilor Ecuator, putem discuta de proiecte care sunt realizate intr-un mod responsabil fata de mediu si societate si care vizeaza reducerea impactului negativ asupra mediului (…) CEC Bank este implicata activ in sustinerea clientilor corporate care dezvolta proiecte pentru achizitii verzi sau deruleaza investitii de mediu, banca avand in portofoliu clienti cu o cota de piata reprezentativa la nivel national”, a spus Ghetea.

Finantarea sectorului energetic, o prioritate

Potrivit presedintelui CEC Bank, din punct de vedere al perspectivei dezvoltarii durabile putem discuta de proiecte care vizeaza reducerea impactului negativ asupra mediului, imbunatatirea eficientei energetice, valorificarea resurselor regenerabile de energie, dezvoltarea durabila a comunitatilor locale. In activitatea de creditare a clientilor corporate institutia financiara acorda o atentie sporita finantarii sectorului energetic, cu precadere segmentului cogenerarii energiei electrice din surse regenerabile.

„Banca acorda o atentie sporita finantarii sectorului energetic, cu precadere segmentului generarii energiei electrice din surse regenerabile, precum si a asupra investitiilor de mediu din acest sector. Cea mai mare finantare acordata de CEC Bank unei companii din domeniul energetic a vizat realizarea unor investitii de mediu la una dintre companiile cu o cota de piata semnificativa in Romania”, a mai spus Radu Ghetea.

Banca s-a implicat si in finantarea unor proiecte de cogenerare a energiei electrice din surse regenerabile si care beneficiaza de subventii sub forma certificatelor verzi.

Profilul de risc si impactul asupra comunitatilor locale

De asemenea, reprezentantii Unicredit Tiriac Bank, chestionati de Green Report, considera ca finantarea responsabila tine cont atat de influenta asupra mediului economic-social in care este implementate, cat si de capacitatea acesteia de a genera fluxurile de numerar necesare rambursarii creditelor acordate.

„Profilul de risc al unei finantari, precum si impactul proiectului finantat in comunitatea locala sunt elemente pe care UniCredit Tiriac Bank le evalueaza in decizia de creditare. Astfel, venim in sprijinul comunitatii, care beneficiaza de impactul pozitiv al investitiei pe o perioada indelungata”, spun acestia.

De-a lungul timpului, finantarile acordate de grupul UniCredit in Romania au vizat si domeniile energiilor regenerabile si reducerii emisiilor de poluanti in atmosfera.

„De asemenea, sprijinim prin finantarile acordate domeniul reciclarii aparatelor electronice si electrocasnice, cat si proiectele pentru eficienta ener-getica. Investitiile cofinantate de Fondul de Mediu pot beneficia de sprijin prin facilitati de investitii si/sau punte acordate de catre banca noastra”, mai spun reprezentantii UniCredit Tiriac Bank.

Foto: adevarul.ro

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri