UberGREEN, serviciu de mașini 100% electrice, care urmează să fie lansat în București, va funcționa la fel ca orice alt serviciu UBER, ca de exemplu UberX sau UberSELECT, a declarat, pentru Green Report, Alexandra Corolea, purtător de cuvânt Uber.
Dacă în alte țări UberGREEN include și mașini hibrid, în România ne dorim să lansăm un serviciu cu mașini 100% electrice. Nu va avea o aplicație distinctă, ci va fi una din opțiunile disponibile în aplicație UBER. Tariful va fi similar cu cel pentru UberX”, a explicat Alexandra Corolea. Aceasta a precizat că proiectul va demara cu câteva zeci de mașini electrice, obiectivul fiind creșterea constantă a disponibilității serviciului.
Cei care au o mașină electrică și vor să facă parte din UberGREEN trebuie să respecte aceleși condiții ca orice șofer partener Uber: permis de conducere cu o vechime de cel puțin un an, cazier auto și judiciar curate, inspecții și asigurare valabile, precum și posibilitatea de a colabora cu UBER printr-o entitatea fiscală (SRL, PFA).
Modelul de business rămane același: 75% din valoarea curselor rămân la șoferii parteneri, care sunt plătiți săptămânal, în contul lor”, a mai spus purătorul de cuvânt Uber.
Vicepreședintele UBER: Până în ianuarie, vom introduce în București UberGREEN, serviciu de mașini 100% electrice
Șoferii bucureșteni susțin alternativele la mașina personală
Potrivit datelor unui sondaj realizat de UBER în București, lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulația mașinilor în București, după aglomerație și urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată de peste 80 de respondenți sunt persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv.
De departe, zona cea mai problematică este centrul orașului, conform a 78,4% dintre respondenți, urmată în top de zonele rezidențiale și de cele de birouri.
Întrebați ce fac atunci când știu că trebuie să meargă într-o zonă cu puține locuri, 52% dintre respondenți au spus că aleg să meargă cu transportul în comun sau cu serviciile ca UBER, care oferă o alternativă la mașina personală. La capitolul soluții, cei mai multi respondenți susțin investițiile în infrastructură (82% dintre respondenți), urmate de încurajarea alternativelor la mașina personală – transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre respondenți).