Casa pasivă cu hamac de la Suceava se încălzește și iarna de la Soare

Casa pasivă Che, un proiect finalizat anul trecut de o echipă de arhitecți români, este amplasată în apropiere de Suceava, are un hamac deasupra unei peluze interioare și dispune de un sistem de stocare a căldurii solare pe care o folosește și în lunile de iarnă, scrie gizmag.com. Locuința de la marginea unei păduri este un exemplu de casă ecologică care face parte din mediul înconjurător fără să-i dăuneze.

 

cc

 

Ventilația casei Che, prevăzute cu panouri solare, este asigurată de un sistem care permite recuperarea căldurii în proporție de 85%, iar apa de ploaie este stocată într-un rezervor subteran și folosită pentru irigarea plantelor. Arhitecților români le-au fost necesari cinci ani pentru a finaliza construirea casei pasive Che, iar proiectul lor este lăudat și în alte publicații străine.

 

 

Casa pasivă Che are 250 de metri pătrați, iar în interiorul ei, deasupra unei peluze,  atârnă un hamac. Livingul din care coboară hamacul are ferestre mari și luminoase, care-ți lasă impresia că te afli în afara casei, și nu în interiorul ei.

 

 

Casa primește lumină de la Soare pe tot parcursul zilei, inclusiv în timpul iernii, iar acoperișul înclinat și acoperit cu plante permite o izolare termică optimă a clădirii, cât și un spațiu generos pentru ferestre.

 

 

Arhitecții de la Tecto susțin că, anual, consumul de energie nu depășește 14 kWh/mp, această performanță fiind susținută de sistemele de izolare din fibre de celuloză și lemn, netoxice, dar care țin la distanță rozătoarele și mucegaiul.

 

t4

 

Certificarea casei pasive Che este în curs de evaluare, iar arhitecții susțin că scopul acestui concept a fost de a crea o locuință simplă, cu două etaje, care să respecte standardele ecologice ale unei case pasive și să facă parte integrantă din mediul înconjurător. Casa Che este amplasată în apropierea unei păduri.

 

 

Citește și:

Casa Soleta, controlată de la distanță prin smartphone

Soleta, casa hobbitilor

Casa solara cu eoliene in colturi

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri