Compania Carpatcement a investit, in ultimii 5 ani, peste 240 de milioane euro in modernizarea managementului, retelele de distributie, sistemul informatic si tehnologii. Din aceasta suma, 30 de milioane de euro au reprezentat investitia in echipamente performante de protectie a mediului, a declarat astazi directorul general al Carpatcement, Mihai Rohan, cu ocazia anuntarii succesorului sau la conducerea companiei, Florian Aldea.
La momentul preluarii de catre HeidelbergCement Group (1998), poluarea reprezenta una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta compania. Pentru rezolvarea ei, Carpatcement a facut investitii mari in tehnologii performante. ”Angajatii erau obisnuiti sa vada fum dimineata, cand veneau la serviciu, iar in perioada ce a urmat modernizarii s-au speriat de multe ori crezand ca fabricile nu mai functioneaza”, si-a amintit Rohan.
Potrivit acestuia, in ultimii 2 ani, compania a cheltuit 7 milioane euro pentru implementarea tehnologiei necesare utilizarii de combustibili alternativi. Anul trecut, aproximativ 40.000 tone de deseuri au fost arse in fabricile Carpatcement, iar noua conducere a companiei are in vedere continuarea dezvoltarii acestui sector. “Vom acorda aceeasi atentie sporita mediului inconjurator pentru ca ne putem implica foarte mult in procesul de reducere a deseurilor municipale”, a declarat Florian Aldea, succesorul lui Mihai Rohan la conducerea Carpatcement.
Potrivit lui Rohan, compania detine in prezent rezerve importante de materiale pentru procesarea combustibililor alternativi, iar cantitatea acestora va creste prin preluarea deseurilor generate de statiile de epurare. „Suntem in discutii cu Veolia, dar si cu alte companii ce administreaza statii de epurare pentru ca din activitatea acestora vor rezulta munti de namol”, a explicat acesta.
Predare de stafeta la conducerea companiei
Dupa 42 de ani de activitate, Mihai Rohan, directorul general al Carpatcement Holding, parte a Grupului HeidelbergCement, a predat conducerea societatii lui Florian Aldea, cel care a ocupat pana de curand functia de director general al Carpat Beton.
Incepand cu 1 ianuarie 2011, Rohan va ramane alaturi de societate in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatcement Holding pentru urmatorii 2 ani si va continua sa fie presedinte al CIROM (Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania).
Noul director al Carpatcement a ocupat timp de aproape 4 ani functia de director general al Carpat Beton, divizia de betoane a HeidelbergCement, si are o experienta de 21 de ani in domeniu. El a lucrat anterior ca si coordonator al proiectelor strategice de dezvoltare ale Carpatcement Holding, iar, inainte, ca Sef al Sectiei de Mentenanta din Sucursala Carpatcement din Fieni.