Captură record în Malaezia de solzi de pangolin, mamiferul care arată ca un con de brad

30 de tone de solzi și părți de pangolin, singurul mamifer de pe Terra care este acoperit cu solzi și al cărui comerţ este interzis, au fost confiscate în Malaezia. Captura, cea mai importantă de până acum din această țară, ar fi ajuns probabil în China sau în Vietnam.

pangolin

Foto: Wild Aid
Foto: Wild Aid

Autorităţile malaeziene au descoperit aproximativ 1.800 carcase de pangolini congelate în trei containere frigorifice, alţi 572 de pangolini congelaţi integral, 61 de pangolini care trăiau în cuşti şi 361 de kilograme solzi de pangolini.

În urma unei avertizări, agenții care protejează natura în statul Sabah au desfășurat perecheziții într-o uzină și într-un depozit. În cadrul raziei, Poliția a confiscat aproape 30 de tone de solzi și de părți de pangolin, reprezentând o captură estimată la aproape 2 milioane de dolari.

Potrivit organizaţiei malaeziană Traffic, care monitorizează comerţul ilegal cu animale, este vorba despre „cea mai importantă captură” realizată până în prezent în Malaezia. ONG-ul a salutat această operaţiune comună a Poliţiei şi a agenţilor cu rol de protejare a naturii din statul Sabah de pe insula Borneo.

solzi de pangolin 

Foto: Wild Aid
Foto: Wild Aid

„Nicio specie ameninţată nu poate să reziste unei exploatări de această amploare”, a declarat Kanitha Krishnasamy, directoarea organizaţiei Traffic pentru Asia de Sud-Est.

Poliţia a arestat un bărbat de 35 de ani suspectat că ar fi administrat acea uzină şi că ar face parte dintr-o organizaţie ilegală. Din primele informații reiese că aceasta era activă în zonă de şapte ani și că se baza pe o reţea de braconaj şi de distribuţie locală.

Din august 2017, aproximativ 40 de tone de carcase de pangolini au fost confiscate numai de autoritățile din Sabah, potrivit autorităţilor indoneziene.

Australianul Paul Hilton a surprins, în 2016, 4.000 de pangolini pe cale de dezghețare,  într-un container mascat de pește înghețat.

Malaezia depune eforturi pentru a combate braconajul şi traficul cu pangolini, mamiferul cel mai afectat de comerţul ilegal cu animale pe plan mondial. Atât carnea, cât și solzii, sunt foarte apreciaţi în China şi în Vietnam. Aceștia din urmă sunt consideraţi, potrivit medicinei tradiționale chineze, un remediu pentru multe afecţiuni, printre care artrită și cancer.  

Pangolinul este un furnicar cu coadă lungă şi reprezintă singurul mamifer de pe Terra care este acoperit cu solzi. Există opt specii de pangolini, dintre care patru se găsesc în Africa și patru in Asia, și toate sunt amenințate cu dispariția. În fiecare an, peste 100.000 de astfel de animale sunt luate din sălbăticie.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri