Caisele sunt foarte gustoase, dar foarte putini stiu cat sunt de sanatoase. Caisele ajuta la combaterea anemiei, distrug celulele canceroase si mentin frumusetea tenului. Un singur fruct asigura organismului 50% din necesarul zilnic de provitamina A, scrie ziare.com
Caisele sunt o excelenta sursa de vitamina A, C, B1, B2, de fier, calciu si fibre alimentare, fosfor, potasiu si magneziu.
Betacarotenul din compozitie, cel care le da si culoarea galben-portocalie, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, intretine memoria, previne aparitia unor tipuri de cancer, mai ales a celui de piele, ajuta la regenerarea nervilor si a tesuturilor. Fierul combate anemia si ajuta la mentinerea unei danturi sanatoase si a unui sistem osos puternic. Caisele regleaza apetitul si alunga depresia.
Celuloza si peptina din compozitie le recomanda in tratarea constipatiilor usoare. Consummate inainte de masa sau chiar dimineata, pe stomacul gol, caisele contribuie la imbunatatirea digestiei. Caisele sunt recomandate si copiilor foarte mici, chiar de la varsta de opt luni.
Se poate face o cura de doua saptamani, timp in care se poate consuma zilnic de la o jumatate de kg pana la un kg de caise proaspete, neprelucrate ca sa nu se piarda din proprietati. Cura de caise se recomanda pentru combaterea starilor de oboseala, stress, astenie, depresie. Continutul mare de nutrienti revigoreaza trupul si invioreaza spiritual.
Calciul, fierul si apa din compozitia caiselor contribuie la evitarea starilor de rau si a diferitor dezechilibre care se produc in organism mai ales vara din cauza caldurii excesive. Eterii prezenti in coaja caiselor cresc rezistenta creierului la efort, la temperaturi ridicate si impiedica aparitia lesinului in zilele caniculare.
Citeste mai mult pe ziare.com