Caii de la Letea, sanatosi si fara stapan, ar putea fi preluati de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Semnarea Protocolului de protejare a cailor salbaticiti din Grindul Letea, initiat de organizatia Vier Pfoten Romania, in colaborare cu autoritatile locale din Tulcea, este astepata de toti iubitorii de animale din Romania.

Desi exista voci, cum ar fi cea a Directiei Sanitar-Veterinare Tulcea, care ridica obiectii in legatura cu acest document, majoritatea institutiilor implicate, printre care si Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD) sunt de acord ca acesti cai unici in Europa trebuie protejati.

“Suntem de acord cu semnarea acestui protocol initiat de Vier Pfoten Romania, insa trebuie luate  mai multe masuri ca situatia cailor salbaticiti de la Letea sa fie pe deplin rezolvata. Ei trebuie prinsi, numarati, microcipati, apoi  trebuie sa aflam care au sau nu stapan, trebuie prelevate probe de sange, ca sa vedem care sunt bolnavi, acestea fiind, de fapt, si unele dintre punctele din Protocol. In cazul in care raman cai nerevendicati de stapani, si sunt sanatosi, ARBDD intentioneaza, cu acceptul Ministerului Mediului, sa ia in grija aceste animale si sa organizeze o zona in care caii pot fi vizitati, ei constituind o atractie turistica”, a declarat pentru “Green Report”, Grigore Baboianu, guvernatorul ARBDD.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Caii de la Letea, protejati pentru 10 ani

DSV Tulcea a gresit analizele cailor salbaticiti de la Letea

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii: Caii salbaticiti din Padurea Letea ar putea fi protejati prin lege

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri