Bucureștiul a aderat la Rețeaua Orașelor Sănătoase din Europa

1409315150Bucureștiul este de astăzi membru al Rețelei Orașelor Sănătoase din Europa. Primarul General, Sorin Oprescu, a primit vineri diploma de aderare a Bucureștiului la Organizația Mondială a Sănătății, Rețeaua Orașelor Sănătoase din Europa. Diploma i-a fost înmânată de către directorul Diviziei Politici și Guvernare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Agis Tsouros.

Bucureștiul devine astăzi “un oraș sănătos”, un partener care își ia angajamentul să implementeze strategiile europene pentru susținerea calității sănătății locuitorilor săi. Orașul vostru se alătura astfel celorlalte orașe care recunosc nu doar importanta funcționarii serviciilor de sănătate, ci și importanta celorlalți factori în menținerea stării de sănătate a oamenilor”, a declarat dr. Agis Tsouros, după înmânarea diplomei de aderare.

Sorin Oprescu a precizat că odată cu integrarea în Rețeaua Orașelor Sănătoase, Bucureștiul își ia o serie de angajamente, care au ca scop creșterea calității vieții bucureștenilor și, implicit, menținerea stării de sănătate a acestora. Printre aceste angajamente se numără: dezvoltarea infrastructurii educaționale, a infrastructurii sportive dar și a infrastructurii medicale, atât în ceea ce privește componentă de preventie-educatie, cât și în ceea ce privește trtamentul. De asemenea, sunt vizate creșterea și întreținerea spațiilor verzi, crearea pistelor pentru biciclete și crearea de noi facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Primim cu bucurie diploma de aderare la Organizația Mondială a Sănătății, Rețeaua orașelor sănătoase din Europa. Ne-am asumat prin aceasta aderare să asigurăm dezvoltarea bunelor practici la nivelul specialiștilor din domeniul sănătății, pentru a crea premizele unui sistem de prevenție eficient. Prin aderarea la Reteua Orașelor Sănătoase, Bucureștiul își exprimă dorința de a se îndrepta spre o țintă sănătoasă”, a adăugat Sorin Oprescu.

În cadrul evenimentului s-au luat în discuție o serie de probleme de actualitate cu care se confruntă țările europene și nu numai, cum ar fi obezitatea sau disparitatea stării de sănătate între diferitele clase sociale.

Referindu-mă la aceia dintre noi, care avem un trecut și experiența în sistemul de sănătate, cu toții știm că avem și o sarcină dificilă: sănătatea oamenilor. Este important să înțelegem că sănătatea este determinată nu doar de calitatea serviciilor medicale, ci și de stilul de viață, de condițiile de muncă și de viață la care oamenii ditiile în care muncim și trăim”, a mai spus Tsouros.

Rețeaua Orașelor Sănătoase cuprinde aproximativ 90 de orașe din 30 de țări europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sănătatea în agenda politică, economică și socială a guvernării acestor orașe.

Totodată, promovează analiza politicilor ce pot influența domeniul sănătății și oferă un suport pentru o mai bună planificare atât a intervențiilor directe, cât și a strategiilor menite să rezolve inegalitatiile în sănătate, nevoile speciale ale grupurilor vulnerabile, participarea activă și implicarea cetățenilor la decizii.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri