VIDEO. Brazii de Crăciun, deveniți hrană și jucării pentru animalele de la o grădină zoologică

Brazii care au fost decorați de Crăciun în estul Angliei au fost donați de o comunitate de afaceri din estul Angliei unei grădini zoologice. Animalele s-au bucurat să mănânce sau să se joace în copaci. În România, o companie din piața de bricolaj a transformat brazii returnați de clienți în combustibil sau în compost.

Animalele de la grădina zoologică Colchester, din regiunea Essex, din estul Angliei, au avut parte de o surpriză după încheierea sărbătorilor de iarnă. Comunitatea oamenilor de afaceri de acolo a donat 200 de brazi naturali care fuseseră anterior împodobiți.

În special maimuțele, elefanții și suricatele s-au bucurat de cadoul primit. Elefanților le-au fost puși câțiva brazi la înălțime, pentru a simula hrana din mediul lor natural, iar maimuțelor le-au fost ascunse alimente, pentru a le provoca să se joace. Iar suricatele s-au cățărat pe brazi și au căutat insecte printre crengile acestora.

38.000 de brazi naturali, reciclați de Leroy Merlin

Compania Leroy Merlin din piața de bricolaj a reciclat 38.000 de brazi din cei 93.512 vânduți în cele 17 magazine din cele 13 orașe din România, în perioada sărbătorilor de iarnă, în cadrul campaniei „Oferă a doua șansă bradului de Crăciun”.

Ulterior, brazii au fost trimiși în centre de compostare unde au fost mărunțiți și valorificați energetic – transformați în combustibil sau în compost (îngrășământ pentru grădini și terenuri agricole).

Pentru brazii achiziționați din această rețea și returnați în luna ianuarie în magazine, retailerul a oferit clienților un voucher de cumpărături în valoare de 25 lei.

floria.ro

„Reciclarea brazilor face parte, alături de alte acțiuni cum ar fi reîmpădurirea, din seria inițiativelor de dezvoltare durabilă derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 până în 2025”. Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului înconjurător, începând cu anul 2017, Leroy Merlin a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Leroy Merlin România îşi doreşte să apere pădurile şi acţiunea noastră este pe termen lung pentru a proteja industria lemnului din această ţară”, a transmis într-un comunicat Frederic Lamy, directorul general Leroy Merlin România.

spot_img

Ultimele știri