Blănuri adevărate vândute drept blănuri false. Marea Britanie ia în considerare interzicerea tuturor blănurilor

Magazinele din Marea Britanie comercializează blănuri adevărate drept blănuri false, determinând un grup de parlamentari britanici să recomande interzicerea tuturor blănurilor.

Un raport al comitetului de mediu cere guvernului să inițieze o consultare publică legată de interzicerea tuturor felurilor de blană de animale în haine și tapițerii, criticând responsabilii standardelor comerciale pentru atitudinea neglijentă față de aplicarea legii.

Anul trecut, Humane Society International (HSI), o organizație de apărare a animalelor, a realizat o investigație care arăta că outleturile fashion fizice și online comercializează blană adevărată drept blană falsă. Testele au arătat că blănurile false conțineau blană de vulpe, iepure și nurcă.

Raportul publicat azi de comitetul de mediu, Comerțul cu Blănuri în Marea Britanie, critică dur standardele comerciale, precum și distribuitorii.

Președintele comitetului, Neil Parish, a declarat că este responsabilitatea magazinelor și a autorităților locale să știe ce anume vând.

„Rapoartele despre blană adevărată vândută ca blană falsă arată că distribuitorii își ignoră responsabilitatea față de consumatori. Comercianții cu amănuntul sunt neglijenți când vine vorba de problema blănurilor false. Este ilegal să oferi informații înșelătoare, iar Standardele Comerciale au fost ineficiente în a identifica și a lua măsuri împotriva celor ce fac asta.”

Parish a adăugat că această alegere ar trebui să fie făcută de consumatori, însă problema este că momentan consumatorii nu primesc ceea ce aleg.

Claire Bass, director executiv la Humane Society International, a declarat că importul de blănuri este un standard dublu, dat fiind faptul că Marea Britanie a fost prima țară care a interzis fermele de blănuri în 2000. Anul trecut, Marea Britanie a importat blănuri reale în valoare de 63 milioane de lire sterline și a exportat produse în valoare de 33 milioane de lire sterline.

Green Report Shop Produse ECO

Un surplus de blănuri în China a determinat scăderea prețului blănurilor adevărate care au devenit mai ieftine decât cele false. Acest lucru a dus la practici de producție în care blana adevărată era folosită drept blană falsă, în special în produse mai mici și ieftine cum ar fi pălării, mănuși și genți, precum și în încălțăminte.

Comitetul a recomandat guvernului să asigure finanțarea standardelor comerciale și să îmbunătățească sistemul de etichetare al hainelor. În prezent, etichetele trebuie să menționeze doar că produsul include materiale de origine animală, însă ar trebui să menționeze și specia de animal, țara de origine și modul în care animalul a fost ucis.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri