Oamenii de știință au descoperit un nou mod de a face biocombustibil din ciuperci

Cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore au descoperit o tehnică nouă, mai simplă și sustenabilă, de a transforma compostul pentru ciuperci în biocombustibil.

Tehnica presupune folosirea bacteriei Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), un subprodus al cultivării ciupercilor, care poate fi izolată și folosită pentru a converti celuloza pe bază de plante în biobutanol, fără a produce acetonă sau etanol. Biobutanolul este un biocombustibil care poate fi folosit direct în vehiculele care funcționează cu benzină.

Tulpina bacteriană TG57 a fost identificată pentru prima oară în 2015 și a fost cultivată în feluri variate, cercetătorii analizându-i capacitatea de a produce biocombustibil într-o manieră mai sustenabilă. He Jianzhong, cercetător și autor al studiului, a dat mai multe detalii pentru Silicon Republic:

„În studiul nostru, am demonstrat o metodă nouă de a converti în mod direct celuloza în biobutanol folosind tulpina TG57. Aceasta este o descoperire majoră în ingineria metabolică și prezintă o piatră de hotar fundamentală în producția sustenabilă și rentabilă a biocombustibililor și a chimicalelor.”

Green Report Shop Produse ECO

Oamenii de știință au folosit compost pentru ciuperci obținut de la o fermă locală. Producția biocombustibililor din produse reziduale este cea mai promițătoare metodă descoperită până acum, materialele celulozice fiind abundente, prietenoase cu mediul și sustenabile din punct de vedere economic. Biobutanolul are avantajul de a fi obținut cu ușurință, fără să fie nevoie de modificarea genetică a microorganismelor, și poate fi folosit direct, fără modificări, pentru vehiculele cu benzină.

spot_img

Ultimele știri