Peste 73% dintre romani sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru alimente organice, crescute fara ingrasaminte chimice si pesticide, reiese dintr-un studiu pe teme de mediu elaborat de Daedalus Consulting in parteneriat cu "Green Report". Valorificand aceasta nevoie a romanilor, Dan Iosif impreuna cu asociatii sai au pus pe picioare o afacere unica in Bucuresti, o firma de catering care pune la dispozitia clientilor sai un meniu format exclusiv din hrana organi ca. Pentru ca legumele fara chimicale nu se gasesc pe piata, afaceristul si-a construit si propriile sere, in care cultiva tot ce are nevoie pentru preparatele sale.
Investitia in sere s-a ridicat la 40.000 de euro, iar pentru afacerea pe care o dezvolta in Bucuresti au fost necesari peste 100.000 de euro. Pentru ca domeniul sau de activitate este unic pe piata, directorului ii este foarte greu sa estimeze in cat timp isi va recupera investitia.
"Clientii vizati reprezinta intre 3% si 5% din populatia Capitalei. Este un segment de nisa in momentul de fata, dar am considerat ca acest procent este suficient cat sa-mi deschid o afacere si sa nu fie munca patriotica. Acum, ca investitia o sa se amortizeze in doi sau in cinci ani, ramane de vazut. Depinde de cat de mult o sa prinda pentru ca e ceva nou", a declarat Dan Iosif pentru "Green Report".
Salatele si legumele organice, painea si pastele din grau integral ecologic, branza de capra din lapte nefiert, pestele oceanic sau mediteraneean si deserturile fara niciun pic de conservanti sunt doar cateva dintre preparatele pregatite de Finesse Catering.
Meniul se gaseste pe site-ul finessecatering.ro, unde puteti sa faceti si co manda. O supa costa 6 lei, un sandwich cu peste spada – 14 lei, file de cod in vin la gratar – 9 lei, iar pentru o salata platiti intre 13 si
16 lei, in functie de sortimentul ales.