Vânzător de biciclete: „Românii se orientează, în continuare, spre biciclete de munte”

Cu toate că în ultimii ani a început să apară o tendință de creștere în vânzarea bicicletelor de oraș, românii se orientează în continuare foarte mult către achiziția bicicletelor de munte (MTB). Este părerea, formată pe baza practicii din teren, lui Radu Sprinceană, om de vânzări în cadrul magazinului de biciclete Sprint Sports, prezent în cadrul ediției BikeFest din acest an. Pe lângă care sunt cele mai cumpărate biciclete, am vrut să aflăm ce reduceri au pregătit magazinele de biciclete care au venit la festival în acest an. 

biciclete
Magazinele de biciclete la BikeFest 2017

Chiar dacă bicicleta MTB este încă în topul preferințelor, se observă o ușoară schimbare de comportament: achiziția de biciclete de oraș, folosite pentru deplasarea către locul de muncă.

„Românii se orientează în continuare foarte mult către bicicletele de munte. Zic încă, pentru că, în ultimii ani, a început să apară o tendință de creștere a bicicletelor de oraș și, deja, oarecum s-a trecut peste niște etape – în care toată lumea credea că bicicleta de munte e universală, merge foarte bine peste tot. Și au trecut la pasul doi și au început să-și cumpere biciclete de oraș cu care să meargă la muncă, care sunt gândite pentru așa ceva, sunt mai comode pentru mers în oraș”, spune Radu.

Trecerea s-a produs de un an-doi, susține acesta, dar cifrele înclină în favoarea bicicletelor de munte. „Marea majoritate, într-adevăr, tot acolo se îndreaptă.”

Radu susține că motivul pentru care clienții din București cumpără în continuare biciclete de munte este infrastrucutura precară.

Totuși, întrebarea este: reprezintă un ajutor real o asemenea bicicletă pentru condițiile din oraș?  Nu prea, crede reprezentantul Sprint Sports.

„Din punctul meu de vedere, nu ajută pentru că gropile poți la fel de bine să le ocolești și cu o bicicletă de oraș sau cu o bicicletă de munte. Cea de munte nu este gândită pentru micile gropițe din asfalt sau micile denivelări. Și, în realitate, nu te ajută foarte mult, din punctul de vedere al confortului.”

În schimb, un lucru este sigur pentru reprezentantul Sprint Sports: „cu bicicleta de munte, cu siguranță vei ajunge mai transpirat la locul de muncă. În plus, întreținerea acestui tip de bicicletă este mai costisitoare.

Cele trei calități pe care ar trebui să le aibă o bicicletă bună de oraș sunt: „ușor de întreținut, ieftină și comodă – ca să ajungi la muncă fresh”, mai crede Radu.

Oferta în cadrul BikeFest a celor de la Sprint Sports cuprinde biciclete de copii, pliabile, de munte, biciclete cursiere și biciclete de oraș. Reducerile variază în funcție de model și sunt de 10%, 15% și 20%.

Reprezenanții magazinului Hervis, prezenți de asemenea la BikeFest, au spus că cel mai vândut model la ei este un Mountain bike KTM, care ajunge la un preț de 1800 de lei. O promoție pe care magazinul o oferă în cadrul festivalului dedicat bicicliștilor este cea pentru Fed Bike, de la 2.600 de lei la 2.000 de lei. Bicicleta, după cum am aflat de le cei care o vând, este concepută special pentru a merge pe nisip și zăpadă.

„Diferențele dintre o bicicletă bună și o bicicletă nu tocmai bună le fac piesele, echiparea, cadrul, greutatea. Dar cadrul e mai mult relativ, angrenajul este mai important”, spune Florin Dascălu, reprezentant al magazinului Hervis.

La standul H2o de la BikeFest veți găsi numai biciclete de oraș cu prețuri cuprinse între 1.700 și 2.400 de lei și diverse accesorii și articole de îmbrăcăminte pentru cei care preferă îmbrăcămintea sport casual. La unele dintre accesorii, se acordă o reducere de 30%-40%.

 

biciclete
Magazine de biciclete la BikeFest 2017

Totuși, poate ești genul de cumpărător care nu dorește achiziționarea unei biciclete noi și te mulțumești cu una second-hand, care să aibă o poveste. Poți să-ți alegi una din „talcioc” la BikeFest, pentru că Amsterdam Stories  – biciclete cu poveste  este prezent în cadrul BikeFest.  49 de biciclete, care au avut la un moment dat un stăpân, își așteaptă un nou cumpărător. Prețurile variază de la 450 de lei, 700, 800 sau 1000 de lei, spune Gabriel Vasile, unul dintre cei care se ocupă de bicicletele de la Amsterdam Stories. De exemplu, bicicleta din imaginea de mai jos, Gazelle Single Spead, cu o poveste de 20 de ani, valorează 500 de lei, spune Gabriel.

Gazelle single spead – BikeFest – Amsterdam Stories

Dacă nu sunt hotătâți, cei care trec pe la stand le pot încerca sau pot să beneficieze de un tuns gratuit.

Cei interesați, pot vedea, testa sau cumpăra bicicletele și mâine, în a doua zi de BikeFest, în parcul Izvor.

 

Citește și: BikeFest este despre cei care nu renunță

Urban Race MTB a avut un singur câștigător: Merida

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri