BERD completeaza finantarea necesara judetului Botosani pentru modernizarea infrastructurii de apa

BERD acorda un imprumut de 7,4 milioane euro, ce se adauga sumei de 80,9 milioane euro din Fondul de Coeziune al UE si fonduri suplimentare de la bugetul de stat si local, pentru a finanta un program de investitii al companiei de apa  SV Nova Apaserv SA in valoare de 102,5 milioane euro.

Acest imprumut va permite companiei sa modernizeze infrastructura de apa si canalizare in Botosani si aglomerarile urbane din judet”, a declarat Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu.

Investitia va ajuta compania sa extinda si sa reabiliteze infrastructura de apa si canalizare si se asteapta ca in urma acestei investitii sa se reduca semnificativ pierderile de apa, sa se optimizeze costurile de operare si sa se extinda serviciile de furnizare a apei si de colectare si tratare a apelor uzate in judetul Botosani, in conformitate cu directivele Uniunii Europene.

In urma implementarii proiectului, 90% din populatia zonei va beneficia de servicii de apa si canalizare  si se va atinge un minim de 95%  conformitate cu standardele de calitate ale UE.

Implementarea acestui proiect sustine dezvoltarea companiei Nova Apaserv ca operator regional de apa si reprezinta un pas important in asigurarea unor servicii de calitate de apa si canalizare in judetul Botosani, adaugand inca un proiect unui parteneriat de lunga durata cu Banca, care a inceput in 1997 in cadrul programului MUDP”, a adaugat Gabriel Cirlan, Director General al Companiei de Apa Nova Apaserv.

Imprumutul BERD face parte din Programul Cadru de Co-Finantare a proiectelor regionale de apa din Romania, lansat in 2010. Compania de Apa  din Botosani este a 20-a companie din Romania care beneficiaza de un astfel de imprumut pentrumodernizarea serviciilor de apa si canalizare.

Pana in prezent, Banca a investit aproximativ 272 milioane euro sub acest program cadru si a mobilizat peste 1,86 miliarde euro din Fondul UE pentru serviciile de apa si canalizare destinat Romaniei.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri