Baterii fabricate in urma cu 2.000 de ani, descoperite in Irak

Ideea ca becurile electrice si bateriile sunt inventii moderne, europene, ar trebui reconsiderata, deoarece descoperirile arheologice au scos la lumina obiecte ce demonstreaza ca electricitatea nu le era straina oamenilor in urma cu peste 2.000 de ani, scrie Incredible World Wide, citat de evz.ro.

In 1936, arheologii care faceau sapaturi intr-un sit vechi de 2.000 de ani din zona Bagdadului au gasit un vas mic de lut galben, de aproximativ 14 centimetri, cu un cilindru de cupru in interior. Inca de la descoperirea acestui obiect, ipotezele privind utilitatea sa au fost dintre cele mai spectaculoase. Arheologul german Wilhelm König a fost cel care a fost cel care a subiliat ca aceste mici vase de lut sunt, de fapt, baterii electrice antice”,  arata  Incredible World Wide.

Pe baza acestei teorii, un inginer din Massachusetts, Willard FM Gray, a creat, in 1940, un model de „baterie” pe care l-a umplut cu solutie de sulfat de cupru si a dovedit ca astfel s-ar putea produce electricitate.

Peste 30 de ani, in 1970, un egiptolog german, Arne Eggebrecht, in acelasi model de „baterie” a inlocuit solutia de sulfat de cupru cu suc de struguri proaspat si a generat 0,87V energie electrica.

Aceste experimente au dovedit dincolo de orice indoiala ca vechile civilizatii, de acum 1.800 ani, au stiut cum sa produca si sa utilizeze energia electrica prin intermediul unui agent acid.

spot_img

Ultimele știri