Banca Romaneasca a oferit o finantare de 8 milioane de euro companiei Blue Sand Investment SRL, parte a Tiriac Holdings, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic in comuna Paulesti, judetul Prahova. Finantarea este acordata pe o perioada de 8 ani, potrivit unui comunicat al Bancii Romanesti.
Sectorul energiei regenerabile este unul strategic pentru Banca Romaneasca. Incepand cu 2007, ne-am dezvoltat o logistica completa, care cuprinde consiliere juridica si tehnica la care se adauga reteaua noastra de parteneri specializati in evaluarea domeniului energiei regenerabile. Pana in prezent, au fost evaluate proiecte de aproape 100 MW pentru o potentiala finantare. Proiectul parcului fotovoltaic din comuna Paulesti, dezvoltat de compania Blue Sand, a intrunit standardele noastre si, astfel, am considerat benefica acordarea unei finantari de 8 milioane de euro pe o perioada de 8 ani, continuand astfel parteneriatul strategic dezvoltat in ultimii 7 ani cu Grupul Tiriac”, a declarat Cosmin Calin, director executiv Corporate Banking, Banca Romaneasca.
50 milioane euro,
finantari in sectorul energetic
Valoarea totala a investitiei s-a ridicat la aproximativ 13,6 milioane de euro. Parcul fotovoltaic are o putere instalata de 8 MW, iar constructia acestuia a fost finalizata.
Partenerii Bancii Romanesti in tranzactie au fost Casa de Avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a oferit asistenta juridica in negocierea si redactarea documentatiei de finantare, si TUV Nord Romania, care a furnizat asistenta tehnica in legatura cu investitia.
Banca Romaneasca a acordat, pana in prezent, finantari de peste 50 de milioane de euro in sectorul energetic.
De 21 de ani, in Romania
Banca Romaneasca este una dintre institutiile financiare importante care activeaza pe piata din Romania oferind clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia. Cu un capital social de peste 700 milioane lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 21 ani de activitate pe piata bancara din Romania„, potrivit reprezentantilor Bancii Romanesti.
Banca Romaneasca este una dintre cele mai lichide banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de 20,63%, comparativ cu o medie a sistemului de 14,64% si un minim prudential reglementat de BNR, de 10%.
In paralel, NBG este, in prezent, banca cu cele mai mari lichiditati din sud-estul Europei, fiind lider de piata in Grecia din punctul de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999, grupul este listat si la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienta de 172 de ani, cu o puternica prezenta internationala prin cele peste 1.600 de unitati bancare.