27 de voluntari participa, in perioada decembrie 2011 – aprilie 2012, la cursul de “agent ecologic” organizat de Grupul Scolar Agricol din Oravita.
Initiativa acestui program apartine Grupului Ecologic de Colaborare Nera.
Dupa finalizarea cursului, absolventii vor putea desfasura, in perioada mai – noiembrie 2012, activitati de voluntariat in cadrul proiectelor derulate de GEC Nera.
Cursuri de acest gen vor mai fi organizate in liceele din Anina si Moldova Noua, precum si in institutii de invatamant din localitatile Bela Crkva si Veliko Gradiste (Serbia).
Lansarea acestor cursuri a fost anuntata cu prilejul deschiderii anului de voluntariat 2012 al GEC Nera.
„Mediul natural si construit este agresat in permanenta, la nivel local sau global, prin
activitatile antropice ale firmelor sau ale persoanelor fizice. Goana dupa profit a firmelor si un slab control al fenomenelor de poluare din partea autoritatilor publice direct responsabile, lasa apararea mediului in seama societatii civile care trebuie sa reactioneze, pana nu este prea tarziu, in a repara raul produs in ultimii 200 de ani de dezvoltare a economiilor lumii. In acest context, voluntariatul este o resursa umana uriasa”, a declarat presedintele GEC Nera, Cornel Popovici Sturza.
Proiectul organizat anual de aceasta organizatie se intituleaza „Voluntariat pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului”.
Zonele vizate de acest program sunt ariile naturale protejate din Parcul Natural Portile de Fier, Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, Parcul National Semenic Cheile – Carasului, Parcul National Djerdap, Rezervatia Naturala Speciala Deliblatska Pescara (Dunele Deliblata) si Parcul Natural Regional Vrsacke Planine (Muntii Varsetului) situate in microregiunea de colaborare transfrontaliera Dunare – Nera – Caras, pe teritoriul Romaniei si Serbiei.
Foto: www.roportal.ro/
Citeste si:
Fierul vechi poate servi la ecologizarea iazului din Moldova Noua