Autoritățile din Hong Kong folosesc testarea ADN pentru a-i identifica pe cei care aruncă gunoaie

Gândește-te de două ori înainte de a arunca ceva pe jos, mai ales dacă te afli în Hong Kong. Lansată cu ocazia Zilei Pământului, campania „The Face of Litter” (Chipul gunoiului) recurge la identificarea și umilirea celor care aruncă gunoaie, din dorința de a curăța străzile orașului, informează cnbc.com

102612164-hk3-campaign_[2].530x298
Foto: Ogilvy & Mather Hong Kong
„Chipul Gunoiului”, o campanie lansată de agenția de comunicare Ogilvy&Mather la nivelul întregului oraș, se folosește de testarea ADN-ului găsit pe gunoaie pentru a construi un portret digital al făptuitorului. Apoi, posterele cu fețele acestora sunt afișate prin oraș și pe internet.

„Gunoaiele sunt o problemă majoră în Hong Kong”, a spus Reed Collins, director de creație la Ogilvy&Mather Group din Hong Kong. „Datorită disponibilității acestei noi tehnologii ADN, acum putem atribui fețe acestor `crime` anonime”, a adăugat el.

Cu expertiza centrelor de cercetare din SUA și a tehnologiei Snapshot DNA, datele colectate pot fi folosite pentru construirea unei reprezentări vizuale a persoanei care a aruncat gunoiul. Există anumite limitări, având în vedere că vârsta nu poate fi determinată doar cu ajutorul ADN-ului, așa că, pentru formarea unui portret cât mai fidel, se iau în considerare și alți factori, cum ar fi tipul de gunoi și zona în care a fost găsit.

„Campania combină un mesaj de utilitate publică cu tehnologia științei, permițându-ne să comunicăm cu cetățenii din Hong Kong într-un mod foarte diferit”, a spus Collins. Campania inovatoare are ca scop sensibilizarea în ce privește inițiativa Hong Kong Cleanup, care pledează pentru cauze de mediu și organizează operațiuni masive în cadrul cărora voluntarii adună gunoaiele din zonele urbane, de pe malurile coastei și din parcuri.

Orașul acumulează peste 16.000 de tone de gunoi zilnic și are probleme grave de gestionare a deșeurilor, potrivit Hong Kong Cleanup. Depozitele de deșeuri din Hong Kong ating rapid capacitatea maximă, din cauză că orașul produce mai mult gunoi decât infrastructura și ecosistemele din jur pot să ducă.

Inițiatorii acestei campanii speră că riscul de a fi umilit din cauza gunoiului aruncat pe jos va încuraja schimbarea socială de care are nevoie Hong Kong-ul.

 

Mai citește și:

Top 10 cele mai influente organizații de mediu de pe Facebook

În Indonezia, pacienții pot plăti îngrijirea medicală cu deșeuri reciclabile

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri