Attila Korodi: Am declarat luna Iunie, luna deșeurilor

 

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) a decis ca fiecare lună, începând cu Iunie, să fie dedicată rezolvării problemelor stringente din câte unul din sectoarele gestionate. Astfel, luna Iunie a fost declarat luna deșeurilor, a spus marți, ministrul Mediului, Attila Korodi, la evenimentul de lansare a celei de-a doua campanii  „Ecobanca – Banca ta de reciclare”.

Toate eforturile noastre vor fi direcționate către acest sector, bineînțeles, fără a le neglija pe celelalte. Vorbim, în primul rând, despre reglementări clare în domeniu pe care avem de gând să le finalizăm luna aceasta în sectoare precum ambalajele și deșeurile din ambalaje, vehicule scoase din uz, deșeurile de echipamente electrice și electronice, precum și deșeurile din construcții”, a explicat Korodi.

Acesta a subliniat că ministerul va concepe o legislație națională coerentă, clară pentru toți jucătorii și cu focus pe o legislație care să facă lumină în cazul deșeurilor din activitățile de construcții.

Legislația din aceste sector lipsește cu desăvârșire”, a punctat ministrul.

În acest context, MMSC va demara discuții și dezbateri cu toți jucătorii din piața de profil, cu autoritățile locale, precum și cu reprezentanții Parlamentului.

Noua directivă europeană ne obligă să avem reglementări cât mai clare în aceste direcții. Eu cred că, dacă ne vom face bine treaba, industria deșeurilor din România are capacitatea să urmeze un trend ascendent și chiar să devină un important generator de locuri de muncă”, a adăugat ministrul Mediului.

Bucureștiul nu are un depozit centralizat pentru deșeurile rezultate din construcții și demolări

Prezentă în cadrul conferinței „Societatea Europeană a Reciclării – Resurse Naturale și Managementul Deșeurilor”, Magdalena Iuga, responsabilă în Primaria Municipiului București cu managementul deșeurilor, a declarat că Bucureștiul nu are un depozit pentru deșeurile rezultate din lucrările de construcții și demolări.

Ne propunem să demarăm construirea unui astfel de depozit, în momentul în care vom obține finanțare de la buget. 91.378 de tone de deșeuri au fost colectate separat la nivelul Municipiului București, în 2012, din cantitatea totală de deșeuri. În oraș există 430 de locuri cu containere de colectare de 1,1 metri cubi, 54 de locuri cu containere de 1,3 metri cubi și 113 locuri cu containere de 3 metri cubi. Am distribuit saci de colectare la asociațiile de locatari și instituții publice, pentru colectare separată a deșeurilor”, a explicat Iuga.
spot_img

Ultimele știri