Atitudinea R, un proiect Romprest la care participa 2.000 de scolari

Romprest a lansat, in parteneriat cu Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), Primaria Municipiului Bucuresti si Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, programul-pilot al campaniei de informare Atitudinea R. Proiectul, la care vor participa este 2.000 de elevi din clasele a III-a si a IV-a, va fi implementat in 8 scoli din Sectorul 1, in perioada martie-iunie 2013.

De-a lungul timpului, compania Romprest, alaturi de partenerii traditionali, dintre care mentionez autoritati locale, autoritati centrale, institutii de invatamant etc., s-a implicat activ in diverse actiuni de responsabilitate sociala. Consideram ca este datoria noastra civica sa ne implicam activ in protejarea mediului inconjurator care, in final, inseamna un mediu de dezvoltare sanatos pentru tanara generatie. Trebuie subliniat ca efortul Romprest nu ar fi fost suficient fara sprijinul autoritatilor locale, centrale si guvernamentale care nu numai ca s-au alaturat demersului nostru, dar au contribuit la reusita acestui proiect”, a declarat Elena Barabancea, Director Directia Management Romprest.

Atitudinea R isi propune sa invete copii, intr-o maniera originala, ce inseamna pre-colectarea selectiva a deseurilor si de ce este important sa dezvolte acest timp de comportament. La randul lor, copii vor deveni comunicatori catre adulti, sensibilizandu-i si generand o schimbare atitudinala fata de importanta colectarii pre-selective a deseurilor.

 Aceste actiuni de constientizare a problemei gestionarii deseurilor sunt salutare si vreau sa subliniez importanta lor pe termen lung pentru ca tara noastra sa poata oferi generatiilor viitoare un mediu curat, sanatos si civilizat. Politica nationala privind deseurile este integrata partial in deciziile economice, ceea ce are ca efect, in unele cazuri, supra-utilizarea resurselor. Pe termen lung se impune schimbarea abordarii managementului deseurilor pentru a putea sprijini eficient dezvoltarea economiei verzi. Aceste aspecte sunt abordate in noua Strategie Nationala de Gestionare a Deseurilor (SNGD), promovata de catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, certificand astfel alinierea Romaniei la conceptele si tendintele de la nivelul Europei”, a afirmat Elena Dumitru, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Proiectul promoveaza, in premiera, precolectarea selectiva printr-un proiect dinamic si educativ. Programul presupune, pe de o parte, punerea in scena a unei piese de teatru pe teme eco in care conceptul de protejare a mediului inconjurator este abordat original si, pe de alta parte, lansarea competitiei intre scolile participante.

Colectarea selectiva reprezinta o prioritate pentru Primaria Municipiului Bucuresti, de aceea ne implicam in astfel de proiecte de informare si educare, precum acesta. Este foarte important sa incepem aceste campanii cu copii deoarece ei pot genera si o schimbare in atitudinea adultilor. Pentru a avea un oras mai curat si un mediu mai sanatos este foarte importanta responsabilizarea cetatenilor, de aceea am pus la dispozitia acestora, prin intermediul operatorilor, infrastuctura necesara pentru a colecta selectiv deseurile. Speram ca prin aceste programe de informare sa creasca nivelul de constientizare si implicit, cel al cantitatilor colectate selectiv”, a spus Sorin Oprescu, Primar General al Municipiului Bucuresti.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri