Asociația Ateliere Fără Frontiere, care colectează deșeuri IT, le recondiționează și le donează copiilor din comunități defavorizate, face acum un apel public și urgent către companiile care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării. Acestea vor fi reparate și donate școlilor care le vor împrumuta copiilor defavorizați, pentru a accesa resurse online.
„De când a început criza COVID-19 și școlile s-au închis, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare acasă, nu mai au acces nici la învățătură. De aceea, în această perioadă, Asociația Ateliere Fără Frontiere a colectat și mai multe deșeuri IT și a recondiționat și mai multe calculatoare. Tocmai pentru a le dona școlilor din comunități defavorizate, astfel încât, pe timpul suspendării cursurilor, unitățile de învățământ să le împrumute copiilor defavorizați, pentru ca aceștia să poată accesa resurse online”, a transmis asociația.
Însă în ultimele zile Ateliere Fără Frontiere a rămas fără calculatoare ce pot fi recondiționate, așa că lansează un apel public către companiile din București și împrejurimi care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării, în cantitate de peste 100 kg.
Echipamentele IT vor fi colectate de echipa AFF și testate, reparate și curățate în atelierul de inserție socio-profesională „reconect” ca apoi să poată fi donate către școlile și copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online.
https://www.facebook.com/atelierefarafrontiere/posts/10157632724274442
Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare.
În cei aproape 12 ani de existență, Ateliere Fără Frontiere a recondiționat și donat peste 16.000 de calculatoare către unități de învățământ, organizații neguvernamentale și instituții publice sociale care derulează proiecte educaționale pentru copii și tineri din comunități defavorizate din România.
Companiile pot adresa întrebări în legătură cu actuala campanie de colectare de echipamente IT uzate pentru sprijinirea copiilor din comunități defavorizate la adresa tara.duveanu@atelierefarafrontiere.ro sau pot completa acest formular pentru colectarea gratuită a echipamentelor uzate.