Asociația Green Revolution și ING Bank au donat 20 de biciclete copiilor orfani din tabăra din Valea Screzii

Asociația Green Revolution și ING Bank s-au alăturat tuturor celor care au dăruit zâmbete și bucurii copiilor din tabăra de pe Valea Screzii, județul Prahova, oferind 20 de biciclete frumoase și colorate, care au împânzit centrul satului construit de părintele Nicolae Tănase, o zonă cu adevărat specială, datorită locuitorilor ei.

Asociația Pro Vita a primit o sponsorizare din partea ING Bank la finalul anului trecut, în cadrul Adopta un proiect – o competiție în care angajați ai ING înscriu proiecte ale organizațiilor neguvernamentale și încearcă să adune voturi din partea colegilor. Organizațiile care adună cele mai multe voturi primesc o sponsorizare din partea băncii. Completăm susținerea din iarnă a Asociației Pro Vită cu această acțiune – biciclete sigur vor ajuta elevii să ajungă mai repede la școală”, a declarat Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank România.

Prin acțiunea de donare de biciclete, Asociația Green Revolution facilitează accesul copiilor la educație și contrinuie la reducerea ratei de absenteism școlar.

Ne bucurăm că am descoperit această comunitate frumoasă și le-am putut oferi o șansă la educație și sănătate. Educația este primul și cel mai important pas, astfel că ne-am gândit să îi sprijinim așa cum putem, punându-le la dispoziție un mijloc de transport simplu, eco și sănătos, care să le permită să ajungă la școală. Zâmbetele, optimismul și dorința de joacă a copiilor sunt dovada că oamenii încă se mai pot bucura de lucruri simple, iar bucuria acestor copii ne-a demonstrat că, da, o bicicletă te poate face fericit”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

20 de ani dedicați copiilor orfani

Totul a început înainte de revoluție, când părintele Tănase a pus bazele unui refugiu pentru cei aflați în nevoie. Ulterior, în 1994, a înființat „Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți” care se îngrijește de copii orfani, tineri alungați din centre instituționalizate, viitoare mămici, mame fără posibilități materiale, mame alungate de la casele lor de teroare și violenta, dar și bătrâni.

Acum părintele Nicole Tanase este tată, pe lângă cei 6 copii ai săi, pentru aproape 400 de suflete. Prin forțele proprii și cu ajutorul oamenilor din jur a reușit să închege o adevărată comunitate pe Valea Plopului și Valea Screzii.

Asociația se îngrijește de binele fiecărui membru în parte, sprijină educația copiilor și dezvolta un program de prevenire a abandonului școlar.

Dacă în trecut Valea Screzii era doar un islaz comunal, părintele a reușit să ridice un sat din temelii cu apă curentă, electricitate, cu cabinet medical și secție de stomatologie pentru cei nevoiași.

Când eram mică mama m-a abandonat, am cresut la orfelinat și de 11 ani sunt aici. Acum locuiesc în prima casă din sat, Casa Speranței”, a spus Thalia Ramona, unul dintre primii orfani veniți în tabără.

Dumnezeu are ochii mari și ne vede. El v-a trimis la noi să ne aduceți biciclete. O să mergem cu ele la biserică, prin sat, la muncă”, a mărturisit foarte încântată o altă tânără.

Tatiana Velescu, directoarea asociației „Pro Vita pentru născuți și nenăscuți” este cea care se ocupă de organizare atunci când părintele Nicolae Tănase nu este prin preajmă.

Am terminat Universitatea Petrol-Gaze și n-am crezut că voi face asta, dar îmi place să am grijă de toți cei aflați la noi în tabără. Vom face un program de plimbare cu bicicletele. În funcție de activitățile din săptămâna curentă, primii 20 de copii cuminți, harnici și buni se vor putea plimba cu bicicletă, astfel încât toți să se poată bucura de ele. De asemenea, vor putea fi folosite pentru navetă la școală, muncă, cât și pentru cumpărăturile din satul vecin”, a adăugat aceasta.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri