Asociația Environ a lansat în premieră absolută platforma online Magazin Baterel

Cel  mai inovator concept de magazin online destinat elevilor și profesorilor din România, www.magazinbaterel.ro, lansează cu ocazia Sărbătorilor de iarnă campania ,,Reciclează și Moș Crăciun te premiază!” Premiile puse în joc sunt mai mult decât atractive: două vizite la Instituțiile Europene de la Bruxelles,  patru summer camp-uri, biciclete, tablete, telefoane inteligente, camere foto, laptop-uri, iar surprizele organizatorilor vor continua pe perioada derulării proiectului. În plus, toți participanții care se înscriu online în competiție beneficiază de posibilitatea de a își alege gratuit rechizite școlare.

Baterel

Magazin Baterel este un proiect unic în România, fiind primul magazin online dezvoltat în cadrul unei campanii de educație ecologică și care folosește un sistem de plată prin puncte, având drept obiectiv  recompensarea elevilor, fără excepție, pentru comportamentul responsabil față de mediu pe care îl demonstrează implicându-se activ în proiecte de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor.

Platforma oferă copiilor de toate vârstele posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de rechizite:  de la simple instrumente de scris, agende școlare, articole pentru activități artistice, caiete, carioci și creioane colorate, penare, până la accesorii pentru birou și ghiozdane cu eroii preferați din desenele animate. Produsele pot fi comandate folosind punctele acumulate în urma predării deșeurilor de echipamente electrice  și electronice și a bateriilor uzate, singura condiție fiind înscrierea și participarea activă  în campania ,,Baterel și Lumea Non-E”.

Am ales să sărbătorim succesul înregistrat în cele patru ediții ale acestei campanii, printr-un upgrade la ediția a cincea. Lansarea platformei online Magazin Baterel a fost continuarea firească a demersului inițiat anul trecut când, folosind același principiu, am publicat Catalogul de premii Baterel. Extinderea paletei de premii oferite, neimpunând o limitare cantitativă și creând posibilitatea ca fiecare copil să beneficieze în mod direct de avantajele participării în această campanie, reprezintă dovada asumării angajamentului nostru ferm de a propovădui educația ecologică în unitățile de învățământ din România. Bucuria pe care o vedem pe chipurile copiilor când sunt răsplătiți pentru eforturile depuse, reprezintă acea forță motrice care ne determină să continuăm acest proiect și să îl dezvoltăm, perfecționându-ne de la ediție la ediție, până la stadiul de excelență”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Ediția a V-a a campaniei ,,Baterel și Lumea Non-E” se desfășoară în perioada 1 septembrie 2015 – 15 iunie 2016 și are drept obiective educarea elevilor din toate ciclurile de învățământ în sensul promovării beneficiilor colectării selective a deșeurilor reciclabile, sprijinirea cadrelor didactice în susținerea orelor de educație ecologică și realizarea unei rețele naționale de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor și acumulatorilor uzați.

Campania are mai multe segmente de competiție, fiind adresată atât preșcolarilor, cât și elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal care se pot întrece în concursurile de desene, eseuri, reportaje, implicare socială și promovare online, dar cuprinde și o secțiune de competiție între unitățile de învățământ, dar și una între profesorii implicați.

Regulamentul oficial al campaniei, detalii privind participarea și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe www.magazinbaterel.ro

Campania ,,Baterel și Lumea Non-E” este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Gărzii Naționale de Mediu.

Citește și:

Facturile de energie ale școlilor din România ar putea scădea cu 5.000 de euro pe an

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri