Arhiva prestigioasei publicații Nature, la dispoziția cititorilor online

Celebra publicație Science Journal Nature a hotărât să le permită abonaților săi, pe o perioadă de 1 an, accesul online gratuit la articolele din arhivă. Abonații din academii sau institute științifice vor avea acces la articole ce datează din 1869, anul în care a fost fondată editura Nature, iar ceilalți abonați vor putea consulta articole publicate începând din 1907, scrie iflscience.com.

 

 

Proiectul-pilot are la bază două inițiative. Prima le permite abonaților, cum ar fi universitățile sau oamenii de știință, să consulte și să partajeze articole și documente din revista Nature, cât și din alte 48 de publicații ale editurii. Cea de-a doua inițiativă va permite unui număr de 100 de publicații online, printre care se numără BBC și The New York Times, inclusiv bloggerilor din toată lumea, să le ofere cititorilor link-uri către articole și documente complete ale Nature.

Articolele nu pot fi printate de către abonații care au acces la acest proiect – oameni de știință și reprezentanți mass-media – dar pot fi partajate, inclusiv pe rețelele de socializare, astfel încât să aibă acces la ele și publicul larg din online. Astfel, oameni din întreaga lume vor putea citi despre cele mai mari descoperiri științifice, făcute de-a lungul timpului, cum ar fi structura ADN-ului sau clonarea primului animal din lume, oaia Dolly.

Deși documentele nu pot fi imprimate sau copiate, ele pot fi comentate, cititorii putând, astfel, să-și împărtășească ideile. Fișierele pot fi salvate pe desktop, cu o versiune gratuită a ReadCube, astfel încât să poată fi accesate ori de câte ori este nevoie.

Citește și:

Cele mai bune 10 carti despre mediu din ultimii 10 ani

 

 

 

 

 

 

spot_img

Ultimele știri