Anul acesta, compania ArcelorMittal a finalizat proiecte de mediu in valoare de 11,96 de milioane de dolari, iar alte cinci proiecte, in valoare totala de 24,5 milioane de dolari, sunt in derulare pe parcursul anului. Scopul companiei este de a se conforma cu normele de mediu.
„Implementam un program complex de investitii care are ca scop conformarea cu toate standardele necesare pentru protectia mediului”, a declarat Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galati. „Am inceput deja o serie de proiecte de mediu, iar pe langa acestea am finalizat o lista de alte investitii care vor fi facute in perioada 2008 – 2014 si care valoreaza cateva sute de milioane de dolari”, a adaugat acesta.
Anul acesta, compania finalizeaza modernizarea filtrelor de la cuptoarele de var 1-3, ca urmare a unei investitii de 4,4 milioane USD, ceea ce va reduce emisiile de praf. In plus, este instalat un echipament de desprafuire la fabrica de var nr. 2, valoarea investitiei fiind de 2,6 milioane de dolari, iar la Laminorul de Tabla Groasa nr. 1 s-au investit 2,57 milioane USD intr-un echipament de analiza a gazelor. De asemenea, compania face modernizari de 1,57 milioane de dolari la Furnalul nr. 4.
ArcelorMittal Galati a demarat, anul acesta, si proiecte in valoare de 24,5 milioane de dolari, cea mai mare investitie, de 19 milioane USD fiind facuta la Otelaria nr. 1, pentru captarea gazului si emisiilor de praf. Alte trei milioane de dolari vor fi investite in modernizarea sectiei de granulare a zgurei, iar circa doua milioane de dolari vor fi destinate retehnologizarii statiei de tratare a apelor uzate. In plus, combinatul mai deruleaza alte proiecte de mai mici dimensiuni, in valoare totala de cinci milioane de dolari.
Pe langa proiectele de mediu, combinatul face investitii tehnologice importante, folosind cele mai bune echipamente disponibile, care respecta normele de mediu. In primii sase ani de la privatizare, ArcelorMittal Galati a realizat investitii tehnologice de peste 425 de milioane de dolari. Anul trecut, compania a inceput o investitie de 122 de milioane de dolari, in doua proiecte: reconstructia Bateriei de Cocsificare 1 si modernizarea sectiei chimic a Uzinei Cocso-Chimice. Pe langa modernizarea tehnologica, aceste investitii aduc si tehnologie performanta, conforma cu normele de mediu ale Uniunii Europene.