Apple extinde programul de mediu: telefoanele folosite vor fi reciclate de roboţii Daisy – VIDEO

Apple a anunțat că își extinde de patru ori programul de reciclare a iPhone-rilor din SUA, care va fi disponibil prin magazinele Best Buy din întreaga țară. Programul va fi disponibil și prin magazinele KPN din Olanda.

În cadrul acestui program, telefoanele vor fi returnate la Apple pentru a fi reciclate de către roboții Daisy, care vor recupera metalele din interiorul acestora.

Prima mașină de reciclare a telefoanelor produse de compania americană a fost prezentat în martie 2016 și se numea Liam. Modelul său actual, Daisy, a fost lansat cu aproape un an în urmă.

„La fel de multă inovație merge în materialele din care sunt făcute produsele dumneavoastră Apple – și cum sunt făcute – ca și în ceea ce fac acestea. Puteți vedea acest lucru în noul MacBook Air și Mac mini. Carcasele lor sunt realizate din aluminiu reciclat 100%, fără a compromite rezistența sau finisajul. În multe feluri, cele mai avansate produse sunt cele care au cel mai mic impact asupra mediului”, scrie Apple pe site-ul său.

Apple a primit aproape un milion de dispozitive prin programele sale și fiecare robot Daisy poate dezasambla 1,2 milioane de dispozitive pe an. În 2018, compania a recondiționat mai mult de 7,8 milioane de dispozitive Apple și a ajutat să salveze peste 48.000 de tone metrice de deșeuri electronice din depozitele de gunoi.

Robotul Daisy este acum capabil să dezasambleze 15 modele diferite de iPhone la o rată de 200 pe oră, recuperând materiale importante pentru reutilizare. Odată ce materialele au fost recuperate de la Daisy, acestea sunt reciclate și trimise înapoi în procesul de fabricație.

Pentru cobalt, care este un element cheie al bateriei, Apple trimite baterii iPhone recuperate de Daisy în amonte în lanțul său de aprovizionare. Acestea sunt apoi combinate cu alte resturi din unitățile de producție selectate și, pentru prima dată, cobaltul recuperat prin acest proces este acum utilizat pentru a face baterii noi.

Apple utilizează, de asemenea, staniu reciclat 100% într-o componentă cheie a plăcilor de bază de la 11 produse diferite.

„Compania folosește un aliaj de aluminiu realizat din 100% aluminiu reciclat, ceea ce permite noului MacBook Air și Mac mini să aibă aproape jumătate din amprenta de carbon a modelelor anterioare. Începând cu acest an, aluminiul recuperat prin intermediul programului Apple Trade In este reambalat pentru MacBook Air”, adaugă Apple.

Compania mai spune că 44 dintre furnizorii săi s-au angajat acum să folosească energie 100% regenerabilă pentru producția produselor sale.

Totodată, Apple a deschis un laborator de recuperare a materialelor de 9.000 de metri pătrați pentru a ajuta la dezvoltarea viitoarelor procese de reciclare și sprijină activitatea ONG-urilor Conservation International, Fundația SEE și The Recycling Partnership.

spot_img

Ultimele știri