Apple lansează obligațiuni ”verzi” de 1 miliard de dolari după exit-ul SUA din Acordul climatic

Apple Inc. a lansat obligațiuni de un miliard de dolari destinate finanțării proiectelor de mediu și producția de energie din surse regenerabile. Potrivit Reuters aceasta este prima emisiune de obligațiuni verzi oferită de corporații după decizia președintelui Statelor Uninte ale Americii, de a se retrage din Acordul climate de la Paris.

Apple

Oferta vine la mai bine de una de când  Apple a emis primele obligațiuni ”verzi”, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, ca răspuns la Acordul climatic din 2015. Reprezentanții Apple au declarat că noua emisii vrea să demonstreze faptul că mediul de afaceri își păstrează angajamentul în atingerea obiectivelor de mediu stabilite și parafate de cele 194 de state.

Impulsul venit din partea comunității de afaceri este esențial pentru abordarea amenințării schimbărilor climatice și pentru a proteja planeta noastră”, a explicat Lisa Jackson, vicepreședinte Apple, coordonator al politicilor de mediu și inițiative sociale.

De altfel, Tim Cook, CEO Apple, a fost unul dintre directori executivi ai companiilor de top care au apelat direct la Trump pentru a menține Statele Unite în pactul climatic asumat.

Elon Musk și șeful Disney se retrag din staff-ul lui Trump

Reprezentanții Apple au precizat că veniturile din vânzările de obligațiuni verzi vor fi folosite pentru a finanța energia regenerabilă, eficiența energetică la facilitățile de producție Apple și în lanțul său de aprovizionare și pentru a procura materiale mai sigure pentru produsele sale.

Oferta include, de asemenea, o atenție specială pentru a ajuta compania să-și atingă obiectivul de a-și îmbunătății lanțul de aprovizionare și de a folosi doar resursele regenerabile sau materialele reciclate, reducând necesitatea de a exploata metale rare.

Anul trecut, Apple a alocat 442 milioane de dolari pentru 16 proiecte diferite, de la surse regenerabile de energie la reciclare.

Unul dintre proiectele finanțate a fost sistemul robotic Liam, pentru dezasamblează iPhone-urile stricate pentru a recupera materiale valoroase care pot fi reciclate, cum ar fi argintul și tungstenul. Sistemul este un răspuns la criticile pe care produsele Apple sunt dificil de reciclat.

Deși obligațiunile verzi cuprind o mică parte din piața globală a obligațiunilor, cererea a crescut semnificativ, deoarece investitorii caută investiții cu emisii reduse de carbon.

În 2016, au fost emise obligațiuni verzi în valoare de 81 de miliarde de dolari, dublu față de 2015, potrivit Climate Bonds Initiative, o organizație care promovează utilizarea obligațiunilor verzi.

Transformarea SUA dintr-un lider climatic global într-o societate izolată

spot_img

Ultimele știri