Cei 250 de angajati ai Athenee Palace Hilton din Capitala au primit in aceasta dimineata cate o bicicleta, dupa ce hotelul a fost desemnat cel mai “verde” din reteaua Hilton, in Europa Centrala si de Est si in Turcia.
Premiul a marcat eforturile echipei de la Bucuresti de a proteja mediul in activitatile desfasurate la serviciu: informarea si educarea, colectarea selectiva a cartonului si a bateriilor uzate, economisirea apei, precum si concursuri de tipul “cel mai verde angajat al lunii”.
“Bicicletele primite sunt un mod excelent de a premia echipa hotelului pentru implicarea deosebita in acest proiect. Ne bucuram ca le-am putut rasplati cum se cuvine incercarea de a face nota discordanta in societatea de azi, in care toti sunt prea ocupati sa se mai gandeasca la mediul inconjurator”, a declarat Friedrich Niemann, general manager al hotelului Athenee Palace Hilton. Chiar daca venise la serviciu cu bicicleta personala, Niemann a incalecat una dintre bicicletele oferite ca premiu si a testat-o, impreuna cu angajatii hotelului, declarandu-se la final multumit de noile vehicule de transport.
“Chiar daca poate fi un prilej de sinucidere, cu cat suntem mai multi biciclisti, cu atat vom educa mai multi soferi”, a glumit Cabral, prezent la eveniment. De altfel, soferii care au trecut in aceasta dimineata prin fata Hotelului Hilton au privit cu uimire grupul de menajere, bucatari, si receptionisti care luasera cu asalt carosabilul si le-au acordat prioritate.
Hilton se inverzeste
Competitia “Win a Bike” face parte din programul “Hilton Sustenability Challenge”, demarat de lantul hotelier pentru a reduce consumul de energie si de apa. Prgramul de “inverzire” a fost adoptat de peste 180 de hoteluri din Europa.
In ultimii patru ani, Hilton Worldwide a reusit sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 110.000 de tone, adica echivalentul a 33.000 de masini care circula timp de un an.
Pana in anul 2014, obiectivele proiectului Hilton de sustenabilitate sunt reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a consumului de energie si a volumului de reziduuri cu 20% si a consumului de apa cu 10%. Pentru atingerea acestor tinte, managementul lantului hotelier va implementa folosirea becurilor fluorescentem, eficientizarea consumului computerelor si al imprimantelor, reciclare si debit mic de apa la toaleta.
Text de Raluca Petrescu
Foto: Anita Vizireanu