VIDEO Magazinul cu biciclete second-hand care îți înlocuiește bicicleta când te saturi de ea

Într-un depozit din Popești-Leordeni, 300 de biciclete second-hand își așteaptă cumpărătorii. Sunt biciclete olandeze, de oraș, unele vechi de peste 10-20 de ani, dar ireproșabile din punct de vedere funcțional. Cel puțin, așa susține Corneliu Belciug, inițiatorul primului magazin de biciclete second-hand din România.

Amsterdam Stories este un pariu pe care Corneliu Belciug l-a făcut, fiind aproape convins că îl va câștiga.

Românii nu au niciun fel de problemă în a-și cumpăra o mașină second-hand, atâta timp cât mașina respectivă are un preț bun și este de calitate. Iar eu cred că bicicletele pe care le aducem noi îndeplinesc cele două condiții: sunt bune și au și prețuri bune.

Green Report Shop Transport ECO

Amsterdam Stories, biciclete second-hand cu poveste

Pe lângă funcționalitate, inițiativa Asterdam Stories are și o parte emoțională, spune inițiatorul. Fiind utilizate mai mulți ani sau chiar decenii pe străzile Amsterdamului, sunt impregnate cu istorie.

Ele vin cu o poveste. Și povestea se vede pe cadrul bicicletei, pe felul în care au fost folosite. Sunt biciclete care au dovedit că au fost iubite la un moment dat și care acum își caută un nou stăpân, în România, cineva care să le iubească și să aibă grijă de ele în continuare.

Amsterdam Stories – adidași, nu pantofi cu toc

Corneliu susține că dorința de a face profit este pe locul al doilea. Ceea ce primează este dorința de a educa publicul.

Românii sunt tentați să cumpere biciclete MTB, crezând că sunt mai rezistente. Este fals. Nu toate bicicletele care sunt vândute pe piața din România ca fiind MTB-uri sunt neapărat și niște biciclete calitative și rezistente. Ceea ce vor vedea oamenii care vor cumpăra o bicicletă de la Amsterdam Stories este că o bicicletă de oraș poate fi la fel de sau poate chiar mai rezistent construită, dacă este construită de un producător de tradiție, care își ia meseria în serios. Vrem să îi învățăm pe oamenii să își cumpere biciclete în funcție de nevoi. Dacă mergi prin oraș, ia-ți o bicicletă de oraș, nu îți lua un MTB.

In plus, fondatorul Amsterdam Stories vrea să îi determine pe consumatori să meargă zilnic cu bicicleta, pe care o compară cu o pereche de încălțăminte sport.

Eu vând adidași, nu pantofi cu toc. La asta ar trebui să ne gândim atunci când alegem o bicicletă. Trebuie să te simți bine cu ea, mergând zi de zi, să o poți lăsa în ploaie fără să se stice, să îți servească în scop utilitar.

Cei interesați pot vedea bicicletele Amsterdam Stories pe pagina de Facebook sau pe grupul dedicat. Apoi, le pot testa în depozitul din Popești-Leodeni, unde cumpărătorii primesc și consultanță în alegerea bicicletei potrivite. La cerere, pot fi transportate în București, în zona Dorobanți. De asemenea, magazinul de biciclete second-hand Amsterdam Stories va fi prezent cu un stand la Bike Fest, festival care va avea loc weekendul acesta (2-3 septembrie 2017), în Parcul Izvor din București.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri