Margarina, înghețata, muștarul, maioneza sau ketchup-ul expirate de la Unilever vor fi transformate în biogaz, după ce compania a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner prin care se angajează să livreze, pentru a fi transformate în energie regenerabilă, toate deșeurile de la depozitul Unilever din Ariceștii Rahtivani, județul Prahova.
Compania Unilever și-a asumat o politică de sustenabilitate cu obiective specifice până în 2020, iar acestea pot fi atinse în primul rând prin proiecte de lungă durată, cât și prin acitvități punctuale. Colaborarea cu Genesis Biopartner înseamnă un pas înainte în ce privește contribuția noastră locală la planul de sustenabilitate. Ne bucură faptul că deșeurile alimentare de la depozitul Unilever vor fi transformate acum în resurse esențiale pentru comunitate și intenționăm să găsim și de acum înainte astfel de soluții”, a spus Cătălin Oprișan, Supply Chain Manager Unilever South Central Europe.
Produsele Unilever vor fi transformate în biogaz si, ulterior, în energie regenerabilă, în cogenerare, în cadrul primei stații românești construite la Filipeștii de Pădure, în Județul Prahova, de către Grupul Genesis Biopartner. Stația procesează zilnic o cantitate de 50 de tone de substrat organic și produce energie regenerabilă (electrică și termică). Energia electrică este livrată în rețeaua națională și energia termică (abur și apă caldă), către un consumator local.