Alimente organice, crescute sub pământ. Cum arată prima fermă subterană din Paris

Ferma subterană La Caverne din Paris este un concept unic care oferă locuitorilor orașului o soluție sustenabilă la problema alimentației urbane. La Caverne va produce anual 54 tone de legume, ciuperci și plante aromatice.

Ferma urbana subterana Paris
foto via La Caverne

La Caverne este o fermă subterană unică aflată în Paris care va oferi locuitorilor legume, ciuperci și plante aromatice proaspete pe tot timpul anului.

Ferma este deținută de Cycloponics, un start-up din Paris care caută soluții sustenabile pentru creșterea hranei în mediul urban.

O soluție ideală pentru mediul urban – ferma subterană

Având peste 3500 de metri pătrați, ferma a fost făcută în locul unei parcări subterane abandonate în cartierul La Chapelle. Are o echipă de 10 angajați care întrețin sistemele hidroponice, asigură creșterea optimă a culturilor de ciuperci, și vând produsele.

„Vrem să promovăm un model nou de agricultură urbană: productiv și virtuos în același timp. De asemenea, ne propunem să găsim noi feluri de producție, să reconsolidăm profesia de fermier, care este adesea prost înțeleasă, să creăm locuri de muncă locale…, și în cele din urmă să oferim cetățenilor urbani produse locale și gustoase.”, au declarat Cycloponics.

Inspirați de permacultură, cei de la Cycloponics se concentrează pe reutilizarea și conservarea resurselor. Au cultivat în același loc specii diferite de plante care se influențează pozitiv. De exemplu, dioxidul de carbon generat de ciuperci este folosit de microplante pentru a crește, iar resursele naturale sunt transformate în compost.

Franța, lider în sustenabilitatea sistemului alimentar

Franța a fost prima țară care a luat măsuri legislative împotriva risipei alimentare. În acest moment, pierde doar 1.8 la sută din producția alimentară anuală și plănuiește să reducă acest procent la jumătate până în 2025.

Conform unui index publicat de Economist Intelligence Unit (EIU), Franța este lider în sustenabiliatea sistemului alimentar. 34 de națiuni au fost evaluate din punct de vedere al risipei alimentare, agriculturii prietenoase cu mediul și al calității nutriției. În topul clasamentului se află și Japonia, Germania, Spania și Suedia.

O treime din toată hrana produsă global, 1.3 miliarde de tone pe an, este risipită, conform ONU.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri