Programul „Rabla” a venit cu o schimbare în acest an iar efectele acestuia le vom evalua în două-trei luni după care vom vedea dacă acest program ajută sau dacă este nevoie de o pauză, a declarat, luni, într-o conferință de specialitate, Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).
Programul de anul trecut al Rabla era unul de tranziție. Anul acesta este total schimbat și sperăm epuizarea tuturor voucherelor. Am gândit că este nevoie de un alt tip de program, iar anul acesta a venit cu o schimbare. În două-trei luni vom avea o evaluare și atunci vom vedea dacă este nevoie de o pauză sau dacă acesta ajută. Nu cred că ne transformăm în groapa de gunoi a Europei, nu ne putem compara cu parcurile auto din Bulgaria, Cehia care nu au avut astfel de programe. Problema este că România are o putere de cumpărare mai scăzută și considerăm că nivelul la momentul de față este unul care poate fi atins, în sensul epuizării celor 20.000 de tichete alocate în acest an”, a afirmat Gearâp.
Oficialul AFM a precizat, totodată, că la nivelul anului 2013 cifra de afaceri din industria auto locală s-a ridicat la valoarea de 16 miliarde de euro, mare parte provenită din segmentul componentelor și accesoriilor.
Conform datelor AFM, la data de 28 aprilie, erau înregistrate în sistemul informatic dedicat Programului ‘Rabla’ 3.569 rezervări de tichete, din care 3.522 validate, o rezervare în curs și alte 46 invalidate din cauza datelor completate greșit sau eronate.
Citește mai multe aici.