Cei mai pofticiosi aradeni au venit inca de la primele ore ale diminetii sa guste din bucatele apetisante. Ajuns la cea de-a doua editie, targul de produse traditionale ii imbie pe aradeni de doua zile cu cele mai bune preparate culinare.
Zeci de producatori de bucate traditionale din judetul Arad au organizat in acest weekend o noua editie a targului culinar. Pe langa mancarea din belsug, vizitatorii au avut parte de sute de produse artizanale si de spectacole de folclor. Salamul de Nadlac, produsele de Semlac, pita de Pecica, galustele slovacesti si cozonacii de Zerind au fost cele mai gustate preparate.
„In fiecare an am participat la targ pentru ca toate produsele sunt deosebite. Mi-am cumparat mai multe perechi de carnati, paine facuta pe vatra si branza de Felnac”, a spus aradeanul Horia Gligor. Vinuri, rachie, muraturi si miere de albine, toate s-au vandut ca painea calda. Gurmanzii nu s-au putut abtine si au servit cate putin din fiecare preparat in parte. Bucatari profesionisti au incins gratarele ore in sir si au preparat sute de mici.
Au venit si ungurii
„Vizitatorii au putut sa deguste din produsele culinare preparate in stil traditional zonei noastre. La fel ca anul trecut si la editia aceasta am avut parte de multi vizitatori, care mai de care mai curosi sa afle retetele gustoaselor preparate”, a spus Victor Cimil, apicultor.
La Targul din acest an au fost prezente si trei firme din Ungaria care au oferit pofticiosilor celebrul cozonac secuiesc, gulas si salam picant specific vecinilor maghiari."
Produse 100% eco
Standul cu miere de albina, suta la suta naturala a fost atractia targului din acest an. Vizitatorii au fost curiosi sa afle cum se produce mierea, ce contine ea si cat de sanatoasa este. „Niciodata nu am mancat, pana astazi fagure din miere de albine. Am ramas placut surprinsa, este cu adevarat un desert delicios si foarte sanatos”, a spus Ioana Frent.