Mai multi voluntari din Cluj-Napoca au amenajat primul loc de joaca ecologic din oras, folosind numai materiale reciclabile.
Imaginea unui parculet vechi, parasit si plin de gunoaie a fost inlocuita la sfarsitul saptamanii trecute cu cea a unui loc de joaca modern, realizat cu ajutorul materialelor reciclabile. Zeci de parinti din oras au asistat incantati la inaugurarea Parcului Eco, singurul spatiu ecologic din Cluj-Napoca destinat copiilor.
Construit de voluntari
Spatiul ecologic destinat micutilor a fost construit in fata Scolii Internationale din Cluj-Napoca de catre conducerea institutiei impreuna cu Fundatia „Happy Kids". Amenajarea acestuia a fost realizata insa de voluntari, care au lucrat timp de mai bine de o luna la modernizarea primului loc de joaca ecologic din oras.
Unul dintre voluntarii care au muncit la acest proiect a fost insusi directorul institutiei, Nicolae Ciorcea. „Am lucrat cot la cot cu oamenii, fac parte din acest proiect. Stati de vorba chiar cu un voluntar", declara incantat directorul.
De asemenea, alaturi de Nicolae Ciorcea au lucrat si alte cadre didactice ale Scolii Internationale, impreuna cu alti locuitori din vecinatate. Elementele cu care este dotat noul loc de joaca sunt compuse in totalitate din obiecte ecologice sau improvizate.
De exemplu, pentru suportul unui balansoar s-a folosit un arc de masina reconditionat, iar „scaunele" leaganelor sunt formate din cauciucuri noi. Pentru partile solide ale tuturor obiectelor ce formeaza Parcul Eco s-a folosit un lemn tratat special, pentru a oferi mai multa siguranta copiilor. „E un lemn special, care protejeaza copiii de aschii", ne-a spus directorul scolii. Spatiul de joaca dispune de un tobogan, leagane, balansoare si un panou pentru catarat.
In ceea ce priveste costurile pentru acest proiect, investitia necesara amenajarii parcului ecologic a fost de 10.000 de euro.
Pareri contrare
Nu toti locatarii au fost multumiti de noul loc de joaca. Luminita Barsan, o mama prezenta la inaugurarea parcului, si-a aratat nemultumirea fata de mai multe aspecte ce privesc igiena si siguranta. „Cauciucurile hintilor nu prezinta siguranta, plus ca acesti copii se murdaresc atunci cand se urca pe ele", spunea nemultumita femeia. In replica, directorul Școlii Internationale a explicat faptul ca in toate orasele moderne exista astfel de parcuri si ca proiectul a prevazut de la inceput masuri de siguranta si de protectie a copiilor.
Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul