Adevarul: Incalzirea globala a innebunit un tanar

Campania de constientizare a pericolelor incalzirii globale este puternic contestata in Australia, dupa ce un adolescent s-a imbolnavit de spaima.

Primul caz diagnosticat cu "halucinatii provocate de schimbarile climatice" este al unui adolescent de 17 ani, internat la sectia de psihiatrie de la Royal Children’s Hospital din Melbourne, Australia.

Medicii Joshua Wolf si Robert Salo, care il ingrijesc pe tanar, au declarat, intr-un articol publicat in "Australian and Nev Zealand Journal of Psychiatry", ca este pentru prima data cand un pacient primeste acest diagnostic, cauzat de discursul insistent al autoritatilor in legatura cu pericolele incalzirii globale.

Viziuni apocaliptice

Din cauza previziunilor sumbre legate de schimbarea climei, frecvent amintite in discursul autoritatilor si al mass-mediei din Australia, tanarul pacient a inceput sa aiba halucinatii si vedenii apocaliptice. In ultimul timp, el refuza sa mai bea apa, fiind obsedat de ideea ca va consuma toata apa care a mai ramas, si omenirea va muri de sete din cauza lui.

Acuzatii la adresa autoritatilor

Cazul acestui tanar a provocat o avalansa de acuzatii, in presa, in special la adresa primului-ministru, Kevin Rudd, si a profesorului Ross Garnaut, ambii sustinatori ai programelor ecologice. Ei sunt criticati pentru discursurile lor care provoaca anxietate in randul populatiei si pentru masurile preconizate care sunt "ca un bolovan de gatul economiei australiene".

In opinia publicatiei "Sydney Morning Herlad", cei doi sunt "prada halucinatiilor si risca sa dea economia australiana peste cap", prin masurile exagerate pe care le cer pentru ca Australia sa-si reduca emisiile cu 20%, pana in 2020.

Argumente pro si contra

Seceta, reducerea resurselor de apa potabila, compromiterea recoltelor si distrugerea mediului, cum s-a intamplat cu Marea Bariera de Corali, sunt primejdiile semnalate de primul-ministru australian.

In acelasi timp, Australia, care produce doar 1,5% din emisiile de CO2, la nivel global, nu are cum sa lupte cu poluarea produsa de India si China, care degaja peste 40% din emisiile planetare.

Spre deosebire de Australia, India si China nu se grabesc sa ia masuri antipoluare.

spot_img

Ultimele știri