Adevarul: Golful San Francisco, poluat cu 11 milioane litri de apa din canal

In apele Golfului San Francisco au fost deversate peste 11 milioane de litri de apa contaminata
Peste 11 milioane de litri de apa de canal si apa de ploaie s-au scurs accidental in Golful San Francisco. Acest incident se petrece la nicio luna dupa ce acelasi golf a fost poluat de un petrolier care transporta la acea vreme 219.545 de litri de titei. „Ne aflam in faza de testare a apelor care se afla in apropierea deversarii masive a apelor de canal si de ploaie.

Trebuie sa facem cat mai curand analize de specialitate ca sa ne asiguram ca nu exista niciun pericol pentru sanatatea populatiei", a declarat imediat dupa producerea accidentului Janell Myhre, coordonatorul serviciului de urgenta din zona.

Pana in momentul in care vor fi primite rezultatele probelor prelevate din Golful San Francisco, autoritatile americane au postat avertismente pe plajele locale prin care incearca sa-i descurajeze pe amatorii de pescuit si de sporturi nautice sa ia contact cu apa contaminata. Aici se afla unele dintre cele mai cunoscute plaje din San Francisco, printre care si Crissy Field, care este o plaja deosebit de populara printre surferi.

Celebrele plaje din California, impracticabile

Deversarea de petrol produsa in urma cu o luna nu face decat sa accentueze ingrijorarea populatiei din zona in legatura cu securitatea apelor Golfului San Francisco. Ultimul accident, care s-a soldat cu poluarea cu hidrocarburi, a avut loc din cauza neglijentei membrilor pazei de coasta.

Directorul Oficiului pentru prevenirea deversarilor din statul California a declarat in momentul producerii deversarilor accidentale de petrol ca aceasta a fost cea mai mare pata de titei din 1994 incoace si ca timpul in care golful va fi curatat va fi cel putin de cateva saptamani. Valurile au transportat atunci combustibilul pana in Oceanul Pacific, dincolo de podul Golden Gate.

Oamenii care se aflau in apropierea zonei in care au fost imprastiate hidrocarburile au acuzat multa vreme dureri de cap si ameteli. Decontaminarea plajelor s-a adeverit a fi de lunga durata si destul de costisitoare, plajele fiind inchise pe o portiune de 65 de kilometri de la tarm.

Pentru mai multe informatii vizitati Adevarul

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri