Pentru promovarea zonelor de interes turistic autoritatile vor amenaja centre de informare si vor aloca 70 milioane de euro la nivel national, o mare parte a acestei sume revenind si Rezervatiei Deltei. De asemenea, vor fi repartizati bani si pentru investitiile in agroturism.
Printre proiectele realizate de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) in cadrul Master-Planului se numara si schimbarea brandului turistic al tarii, acesta urmand sa se finalizeze peste trei ani si sa contina si Delta Dunarii. Ministrul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a dat asigurari ca toate proiectele prevazute in Master-Planul pentru dezvoltarea turismului in Romania vor fi puse in practica. Ministrul a participat, la Tulcea, la o conferinta pe tema solutiilor si programelor guvernamentale de dezvoltare a IMM-urilor.
La randul sau, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Paul Cononov, a mentionat ca pana in prezent dezvoltarea unor unitati de cazare in Delta a avut un caracter intamplator. "Avem importante unitati de cazare vechi care sunt inchise – la Crisan si Sulina, de exemplu. Atunci cand vor fi conectate in circuit, vor putea primi un numar important de turisti si cred ca trebuie sa fim foarte prudenti si sa privim cu multa atentie dezvoltarea altor unitati de cazare in Delta, in special pe alte suprafete decat cele prevazute in intravilanul localitatilor", a declarat Cononov.
Scoli profesionale de turism, in trei orase mari
In ceea ce priveste promovarea turistica a Deltei Dunarii, ministrul Ovidiu Silaghi a declarat ca, pentru amenajarea unor centre de informare turistica, potrivit Master-Planului intocmit de OMT, se vor aloca 70 milioane de euro la nivel national, o mare parte din aceasta suma fiind destinata Deltei Dunarii.
De asemenea, pentru problema lipsei fortei de munca a operatorilor turistici din Romania se vor deschide scoli de profesionalizare la Bucuresti, Timisoara si Constanta, iar pentru imbunatatirea infrastructurii din zonele turistice s-au alocat 188 milioane de euro, suma putand fi accesata de fiecare judet, pe baza proiectelor. Potrivit oficialului, persoanele care doresc sa se implice in agroturism pot accesa fonduri in valoare totala de 600 milioane de euro.
Singura problema reclamata in repetate randuri de touroperatorii tulceni este cea referitoare la faptul ca in Delta Dunarii exista doar un singur traseu turistic practicabil de navele de croaziera, traseu care nu mai reprezinta un punct de atractie.
Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul