Finanțare de 82,000 de lei pentru proiecte de grădinărit urban și integrare socială

Proiecte de grădinărit urban, de alimentație sănătoasă, precum și cele care susțin integrarea și dezvoltarea socială au câștigat finanțări în valoare totală de 82,000 de lei.  Acestea vor fi sponsorizate de Fondul Mega Image pentru Comunitate, după cum anunță Fundația Comunitară București – cea care va gestiona sumele de bani.

grădini urbane
foto: fundatiacomunitarabucuresti.ro

 

În competiție au fost înscrise 48 de proiecte, dintre care 45 au fost eligibile și cinci au câștigat finanțările. Pe tema grădinăritului comunitar urban au fost trei dintre proiectele câștigătoare.

Grădina din Curtea Școlii”, unul dintre proiectele câștigătoare, aparține Asociației România în Tranziție.  În cadrul acestuia, elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani din două școli de cartier ale Bucureștiului, vor amenaja o grădină în curtea școlii. Copiiilor li se vor prezenta câteva aspecte teoretice despre grădinărit și reciclare, după care vor pregăti răsadurile și vor recicla PET-uri în ateliere tematice. Proiectul va primi o finanțare în valoare de 17,000 de lei.

Un alt proiect pe tema grădinăritului și incluziunii sociale este „Cultivăm încrederea și acceptarea”. Prin intermediul acestuia, tineri cu dizabilități ai fundației Motivation România vor cultiva, alături de 50 de elevi ai școlii din Bragadiru, soiuri de legume într-o seră pe terenul școlii. Finanțarea pentru acest proiect a fost în valoare de 17.000 de lei.

Grădinarul de balcon și arta compostului” este încă un poriect de grădinărit urban, prin care asociația D’Avent îi învață pe locuitorii din cartierul Mihai Bravu să creeze grădini în propriul balcon. Participanții vor învăța prin ateliere despre plantare și întreținerea grădinii, cum să reducă risipa alimentară sau cum să facă compost acasă. Proiectul este finanțat cu 16,945 lei.

De asemenea, printr-o inițiativă asemănătoare, 48 de copii,  cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, din Ferentari vor participa împreună cu părinții lor la o serie de ateliere de gătit. Policy Center for Roma and Minorities propune aceste activități pentru a răspândi noțiunea de alimentație sănătoasă, în zona de ghetou a cartierului Ferentari. Motivația organizatorilor este că acolo, cei mai mulți copii au obiceiuri nesănătoase cauzate de sărăcie, dar duc și lipsă de cunoștințe despre nutriție. Proiectul se numește „Micii bucătari în Ferentari” și va primi 16,818 lei pentru a putea fi pus în aplicare.

Nu în ultimul rând, prin proiectul „Mega Eroi in acțiune – un colț de oras”, copii instituționalizați vor interacționa cu bătrâni singuri din comunitatea bisericii Olari, din sectorul 2 al Capitalei. Copiii vor aduce pachete cu mâncare și își vor petrece timp cu bătrânii. Alături de membri ai asociației, copiii vor amenaja un colț verde între blocuri. Inițiativa va fi finanțată cu 14,540 lei și aparține asociației „ETC Educație, Tradiții și Comunitate”.  

spot_img

Ultimele știri