Înființarea unei ferme bio de legume nu este așa de simplă cum pare și nici profitul nu se arată atât de rapid pe cât s-ar crede. Pentru cei care doresc să pornească o fermă ecologică, unul dintre cei mai cunoscuți agricultori bio are câteva sfaturi utile, scrie capital.ro.
Prețurile produselor bio de pe raft sunt mult mai mari decât a celor cultivate într-un mod intensiv, iar acest lucru ar putea să atragă foarte multe persoane interesate de agricultură spre o afacere ecologică. Marin Dumbravă, unul dintre românii care au reușit să înființeze o astfel de fermă și care are și succes pe piață, intrând cu produsele sale și în hipermarketuri a oferit câteva sfaturi celor aflați la început de drum”, potrivit capital.ro.
Proprietarul fermei Biodumbrava din Joița, județul Giurgiu spune că România are un potențial enorm pentru agricultura ecologică.
Solul și condițiile de aici permit dezvoltarea produselor bio. Luminozitate și căldura permit dezvoltarea culturii în timp, fotosinteza se realizează normal și legumele sunt mai gustoase, mai bogate în nutrienți”, explică Dumbravă avantajele României.