27/03/2009 Rompetrol – Rompetrol trece la Ora Pamantului

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, va intrerupe, in cursului zilei de 28 martie, luminile din statiile proprii timp de o ora, intre 20.30 si 21.30, in semn de solidaritate cu evenimentul international Ora Pamantului.

“Din respect pentru mediul in care traim si in care ne dezvoltam activitatile, am decis sa sprijinim aceasta initiativa de constientizare a problemelor climaterice cu care se confrunta in prezent Pamantul, a impactului individual sau organizational asupra acestuia. In acest sens, recomandam atat colegilor nostri cat si publicului larg sa sustina acest demers, dar si sa identifice eventualele masuri care, insumate, pot contribui la imbunatatirea si conservarea mediului inconjurator” declara Sorin Blaga, vicepresedinte al Diviziei de Marketing si Comunicare al Grupului Rompetrol.

Decizia nu va afecta securitatea sau functionarea statiilor, luminile vizate fiind cele aferente elementelor de identitate vizuala. De asemenea, restul companiilor Grupului vor sustine Ora Pamantului, in masura in care nu vor fi afectate activitatile curente.

Angajamentul Grupului Rompetrol pentru protejarea mediului se regaseste si la nivelul platformei Petromidia, unde principalul obiectiv vizeaza cresterea gradului de protejare a Marii Neagre si a lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunarii si a ecosistemului aferent canalului Midia, precum si a localitatilor Navodari, Corbu si Constanta.

„Astazi, impactul rafinariei Rompetrol Rafinare (Petromidia) asupra mediului este cel mai mic din Sud – Estul Europei, iar finalizarea investitiilor propuse pana in 2010 va determina o reducere in continuare cu 20% a acestuia” adauga Sorin Blaga.

Rompetrol a finalizat cu succes inca din 2005 programul de eliminare a efectelor poluarii istorice, a solului, a apei si a noxelor, nivelul total al investitiilor Grupului pe platforma Petromidia in tehnologie si mediu ridicandu-se in prezent la peste 600 milioane USD. Printre proiectele de mediu realizate se numara si modernizarea statiei de epurare ape uzate aferenta platformei Petromidia si orasului Navodari, reabilitarea sistemului de drenaj interior pentru protejarea apei subterane si implicit a lacului Sutghiol si a Marii Negre, precum si implementarea unui sistem integrat de monitorizare a indicatorilor de mediu (apa, aer, sol).

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol
 

spot_img

Ultimele știri