27/03/2009 Lafarge Romania – Lafarge Romania alaturi de WWF sprijina Ora Pamantului

Bucuresti, 27 martie 2009. Lafarge – Romania subscrie unui demers global, initiat de partenerul sau WWF, prin actiuni efective : sambata, 28 martie 2009, intre orele 20.30 si 21.30 Lafarge – Romania participa cu toate cele 3 activitati la actiunea « ORA PAMANTULUI/EARTH HOUR », efortul sau conducand la reducerea consumului de energie electrica cu aproximativ 60Mw/h.

Totodata, intern, a fost lansat un mesaj catre cei peste 1600 de angajati sa se alature acestei initiative WWF in cadrul propriilor gospodarii.

«Ne-am mobilizat, alaturi de WWF-Romania, partenerul nostru in aceasta actiune internationala pentru a contribui la protejarea planetei si reducerea efectelor schimbarilor climatice.» a declarat Camelia Savoiu, Manager Comunicare Lafarge in Romania

Responsabilii industriali din ciment, agregate-betoane si gips au planificat activitatile operationale astfel incat clientii companiilor Lafarge sa beneficieze de produsele si serviciile grupului la acelasi nivel. Vor ramane in functiune instalatiile care nu pot fi oprite din ratiuni de securitate a personalului si echipamentelor.

Lider mondial in industria materialelor de constructii, detinand pozitii de varf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane si Gips, Grupul Lafarge are peste 83.000 de angajati in 78 de tari. In 2009 si pentru al cincilea an consecutiv, Lafarge a fost clasificata printre „cele mai durabile 100 de corporatii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare in domeniul materialelor de constructii din lume, Lafarge plaseaza inovatia in centrul prioritatilor sale, intr-un demers de a asigura constructii durabile si creativitate arhitecturala.

In Romania, Lafarge este prezenta din 1997 si in prezent are 40 de siteuri operationale de ciment, agregate, betoane, placi de gips-carton si ipsosuri, angajand 1600 de persoane. Din anul 2006 Lafarge Romania si WWF Romania sunt parteneri in cadrul programului „Doua lumi, o singura planeta”, dezvoltand proiecte in Romania care se inscriu angajamentelor comune, la nivel international, vizand conservarea biodiversitatii, utilizarea rationala a resurselor si reducerea emisiilor.

Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale non-profit care deruleaza proiecte de conservare a naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari.
Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului si de a construi un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin: conservarea diversitatii biologice la nivel mondial, utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile si reducerea poluarii si a consumului irational.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri