22/10/2009 Enel – ENEL GREEN POWER ISI IMBOGATESTE ENERGIA EOLIANA CU 18 MW IN FRANTA

• Compania care se ocupa cu sectorul energiei regenerabile in Grupul Enel isi continua angajamentul in ce priveste energia eoliana; prin instalarea a 18 MW la Le Nouret si la Le Noyer in Vallée d’Arce, capacitatea instalata totala provenita din energia eoliana in Franta depaseste acum 56 MW.
• In 2009, este programata sa inceapa la La Druine generarea a inca 12 MW proveniti din energie eoliana, in vreme ce alti 46 MW sunt in constructie la o conducta de vant de 500 MW numai pe teritoriul Frantei.
• Dupa ce toate cele trei centrale vor deveni operationale, regiunea Vallée d’Arce cu o capacitate de 30 MW va gazdui principalul parc eolian al Enel Green Power din Franta.

Roma – Lyon, 22 octombrie, 2009 – De astazi, Enel Green Power va genera inca 18 MW proveniti din energia eoliana prin instalarea a sase turbine eoliene a cate 2 MW in locatia „Le Nouret” (12 MW) si a trei turbine eoliene de 2 MW in „Le Nozer” (6 MW). Cele doua centrale aduc capaciatea instalata totala a Enel Green Power in Franta la peste 56 MW. Ambele locatii sunt situate in zona Vallée d’Arce, in Aube, care face parte din regiunea Champagne-Ardenne.

Datorita pornirii noilor turbine eoliene cele doua locatii vor produce in total mai mult de 47 milioane kWh pe an. Energia generata de cele doua centrale va fi suficienta pentru a satisface nevoile anuale a peste 14.000 de gospodarii, ceea ce echivaleaza cu aproximativ jumatate din locuitorii unui oras de marimea Troyes. In acelasi timp, energia curata produsa de aceste centrale va evita emisia in atmosfera a peste 38.000 tone de CO2, gazul cu efect de sera considerat una din primele cauze ale schimbarii climatice.

Le Nouret si Le Noyer sunt parte a unui proiect din parcul eolian „Vallée d’Arce” care va ajunge la o capacitate instalala de 30 MW punerea in functiune a parcului eolian din La Druine (12 MW), programata sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an. Dupa ce La Druine va deveni operationla, Vallée d’Arce va deveni principalul parc eolian al Enel Green Power din Franta.

Parcurile eoliene din regiunea Champagne-Ardenne se alatura celor 10 MW ai centralei Beauséjour si celor 12 MW ai centralei Eparmonts din Haute-Marne. In plus fata de cei 12 MW din La Druine, alti 46 MW se construiesc acum la o conducta de vant care va avea in total o capacitate de 500 MW numai in Franta.

Capacitatea de 56 MW instalata in Franta de EGP genereaza in prezent peste 122 milioane kWh anual, suficient pentru a satisface nevoile de energie dintr-un an a peste 35.000 de gospodarii din Franta, in vreme ce este evitata emisia in atmosfera a 98.000 tone de CO2.
Enel Green Power este compania Grupului Enel dedicata dezvoltarii si administrarii la nivel global a energiei provenite din surse regenerabile din Italia si din alte tari. Operaza peste 4.500 MW proveniti din centrale care se bazeza pe surse hidro, eoliene, geotermale, solare si de biomasa in 14 tari din Europa si America. Cu peste 17 miliarde kWh produsi anual, Enel Green Power este lider European in sectorul energiei provenite din surse regenerabile.

spot_img

Ultimele știri