17/09/07 ANAR – Expeditia Joint Danube Survey2

Expeditia Internationala a Dunarii "Joint Danube Survey2" a ajuns la Turnu Magurele

Administratia Nationala "Apele Romane" informeaza ca Expeditia Internationala a Dunarii ajuns astazi, 17 septembrie 2007, la Turnu Magurele, amonte confluenta Olt, unde sunt prelevate probe din Dunare.
Ieri, 16 septembrie 2007, ca element-surpriza, a fost prinsa o specie de peste care se gaseste mai mult in Olt decat in Dunare, respectiv "mihalt", care traieste in ape repezi si temperaturi scazute ale apei. Aceasta specie de peste se regaseste in cantitati mult mai mari in Dunare.

Echipajul international a analizat deocamdata cativa indicatori generali de calitate a apei, conductivitatea si amoniul (care se analizeaza in stare naturala, la un interval de maxim 6 ore). Rezultatele finale ale analizelor vor fi facute publice la sfarsitul anului 2007, inceputul lui 2008.

Maine, 18 septembrie, vor fi prelevate probe, in premiera, dintr-un alt afluent al Dunarii, respectiv din Arges, aval de Vidraru. Probele sunt prelevate exclusiv din cursurile raurilor, si nu din acumulari sau amenajari.
Pana acum, echipajul international, impreuna cu cel roman, au prelevat 5 tipuri de grupuri de elemente din dreptul statiilor hidrometrice ale Dunarii (Bazias, Moldova Noua, Simian, Gruia, Pristol, Turnu Magurele), urmand sa mai fie prelevate probe din alte 9 statii ale Dunarii, respectiv:

– 21 septembrie, Oltenita, aval Arges;
– 22 septembrie, Silistra, amonte Cernavoda;
– 23 septembrie, Harsova, aval Braila;
– 24 septembrie, Reni, din Siret si Prut;
– 25 septembrie, bratul Chilia;
– 26 septembrie, bratul Sulina, la gura de varsare in Marea Neagra;
– 28 septembrie, bratul Sfantu Gheorghe.

Biroul de presa

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri